4gamers.be

Twitch bevestigt: niets mis met borstvoeding tijdens livestream

Door Jay, 10-08-2019 00:01

Het blijft een moeilijke evenwichtsoefening: wat mag wel en niet tijdens een livestream? Recent kwam weer een interessant gevalletje aan het licht. Terwijl Heather “HeatheredEffect” Kent aan het livestreamen was op Twitch gaf ze haar baby borstvoeding. Een clip daarvan werd uiteindelijk door Twitch verwijderd, waardoor een discussie losbarstte over de vraag of borstvoeding wel of niet mag tijdens een livestream, en of borstvoeding al dan niet valt onder seksuele content. Via sociale media werd door voor- en tegenstanders stevig actie gevoerd.

Inmiddels heeft Twitch zelf al laten weten dat met borstvoeding tijdens een livestream in principe niets mis is en dat Heather dus niets fout heeft gedaan. Tegelijk wijst Twitch er wel op dat hun "Safety Ops" team in een moeilijke situatie verkeerde toen het geconfronteerd werd met de beelden van iets wat nog nooit eerder was gebeurd op Twitch. Na verdere interne discussies werd echter beslist dat borstvoeding niet in strijd is met de gebruiksvoorwaarden van Twitch. In de toekomst wil het streaming platform zijn regels nog aanpassen om duidelijker met concrete voorbeelden aan te geven wat mag en wat niet mag.

Of hiermee de hele kwestie opgelost is, valt natuurlijk nog af te wachten. Hoe dan ook blijft het een erg gelaagde discussie met veel invalshoeken, waar de ene keer wel en de andere keer niet iets voor te zeggen is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.