4gamers.be

16-jarige wereldkampioen Fortnite slachtoffer van swatting

Door Jay, 12-08-2019 15:38

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van de Fortnite World Cup (solo), is tijdens een recente livestream het slachtoffer geworden van swatting. Op een bepaald moment viel de politie met getrokken vuurwapens binnen, maar gelukkig kon de situatie al snel ontmijnd worden. Een van de agenten woont namelijk in dezelfde buurt als Bugha en herkende de jongen.

Bij swatting wordt de politie onterecht afgestuurd op een slachtoffer, bijvoorbeeld onder het voorwendsel van een gijzeling. Het is iets waar sommige gamers graag mee dreigen en waar sommige YouTubers en streamers zichzelf graag mee promoten. Het is echter niet alleen verspilling van tijd en middelen van de politie, het is ook nog eens uiterst gevaarlijk. Zo viel eind 2017 een dodelijk slachtoffer. De dader kreeg eerder dit jaar 20 jaar cel. In 2015 werd een onschuldige in het gezicht geschoten toen de politie reageerde op een telefoontje dat bij het anti-terrorismenummer was binnengekomen. In 2017 werden daarvoor twee mannen aangeklaagd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.