4gamers.be

DayZ wordt wereldwijd aangepast omwille van Australisch verbod

Door Jay, 13-08-2019 12:40

Recent werd de fysieke versie van DayZ verboden in Australië en ook de digitale versie zal er weldra niet meer verkocht mogen worden. Het spel is er verboden omwille van het feit dat de game het in de toekomst misschien mogelijk zou maken voor spelers om zich wat op te krikken met behulp van cannabis, die dienst zou doen als morfine. Volgens het Classification Board valt dit onder drugsmisbruik en -verslaving en dat mag dus niet. Om de game toch te kunnen verkopen in Australië heeft Bohemia Interactive nu laten weten dat elke versie van de game wereldwijd zal worden aangepast om tegemoet te komen aan de situatie in Australië.

Wat men precies zal veranderen, is nog niet bekend. Eerder stootte Fallout 3 op een gelijkaardig probleem in Australië. Toen werd beslist om het woord "morphine" gewoon compleet uit de game te verwijderen, waarna het spel wel goedgekeurd werd. Mogelijk mikt Bohemia Interactive op een gelijkaardige aanpassing. Men wil alleszins wel dat de huidige gameplay ervaring behouden blijft, dus een ingrijpende verandering zou het alvast niet zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.