4gamers.be

Ontwikkelaar van Subnautica wil 300.000 dollar van G2A

Door Jay, 13-08-2019 16:07

Unknown World, de ontwikkelaar die we vooral kennen van Subnautico, zou graag 300.000 dollar krijgen van G2A, een online platform langs waar goedkope game keys verkocht worden, inclusief keys van nogal dubieuze oorsprong. G2A had namelijk beloofd om gedupeerde ontwikkelaars, als die er zouden zijn, in tienvoud te vergoeden en daar doet Unknown World nu beroep op.

De ontwikkelaar laat weten dat iemand via G2A maar liefst 1341 Steam keys verkocht voor hun game Natural Selection 2 en dat die keys eerst werden gekocht met een gestolen kredietkaart. Unknown Worlds moest dan ook een bedrag van 30.000 dollar ophoesten om de schade te vergoeden. De schade die het daardoor zelf heeft opgelopen, wil het nu dus vergoed zien door G2A. 30.000 dollar maal 10 is ... 300.000 dollar.

G2A heeft nog niet gereageerd op de kwestie, maar vermoedelijk zal het geld natuurlijk niet meteen opgehoest worden aangezien men de zaak eerst zelf zal willen onderzoeken. Hoe dan ook is het wel een goede test om te zien of G2A werkelijk begaan is met het lot van ontwikkelaars wiens keys het verkoopt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.