4gamers.be

Uitmuntende set Pokémon kaarten verkocht voor 96.000 euro

Door Jay, 15-08-2019 00:01

Afgelopen weekend is tijdens een veiling een uitmuntende set Pokémon kaarten verkocht voor maar liefst 107.010 dollar, omgerekend zo'n 96.000 euro. Het betreft een complete set van 103 first-edition kaarten uit 1999. Alle kaarten waren bovendien in topconditie, wat uiteindelijk tot de hoge verkoopsprijs leidde.

Op zich is het bij elkaar sprokkelen van een volledige set immers niet zo uitzonderlijk. Zo'n set heb je al voor om en bij de 1000 dollar, omgerekend zo'n 900 euro. Het is evenwel de kwaliteit die hier de waardevolle factor is. Alle kaarten uit de set kregen een "GEM mint condition grading", wat inhoudt dat ze in perfecte staat verkeerden. Geen kreukjes, geen verkleuringen, simpelweg niets op aan te merken, perfect.

Het bieden begon bij 25.000 dollar en uiteindelijk werd de prijs dus boven de 100.000 getild. Hoewel het uitzonderlijk is dat een first-edition set van deze kwaliteit gevonden wordt, is de kans reëel dat in de nabije toekomst nog meer van dergelijke sets opduiken. De kinderen die deze kaarten vroeger verzamelden zijn nu immers volwassen en zijn er misschien niet meer zo aan gehecht of hebben wat extra geld nodig, waardoor ze met hun collectie naar buiten zullen treden. Bovendien zijn dergelijke kaarten de laatste jaren steeds waardevoller geworden, waardoor ook meer mensen bewust hun oude kaarten weer gaan zoeken.

Het kan dus goed zijn dat sommigen zonder dat ze het zelf beseffen nog voor heel wat geld Pokémon kaarten hebben liggen, al is die kans natuurlijk ook niet heel groot. Maar goed, misschien toch nog eens gaan zoeken?

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.