4gamers.be

Betogers in Hongkong gebruiken Pokémon GO als dekmantel

Door Jay, 19-08-2019 11:07, bron: https://gonintendo.com/stories/342424-protesters-in-hong-kong-use-pokemon-go-as-a-way-to-secretly-organ

In Hongkong wordt dezer dagen massaal geprotesteerd tegen de inmenging van China, maar niet al die betogingen worden toegelaten. Daarom moeten de betogers zich onder de radar zien te organiseren en daarvoor maken ze gebruik van onder meer Pokémon GO, zo blijkt.

Omdat het moeilijk is openlijk te zeggen dat men een betoging plant, zeker wanneer die officieel niet wordt toegelaten, zegt men in plaats daarvan dat men ergens samen Pokémon GO wil spelen. Ook het samen lezen van de Bijbel en het organiseren van geschiedkundige rondleidingen wordt als dekmantel gebruikt.

Hoewel dergelijke dekmantels natuurlijk handig zijn en wel vaker gebruikt worden door betogers om zich te organiseren, is het vermoedelijk niet zo moeilijk voor de overheid om uiteindelijk de link te leggen. Betogingen onder de dekmantel van Pokémon GO zijn dan ook niet per se een verrassing. Wanneer betogers echter ook opgepakt en aangeklaagd zouden worden, biedt de codetaal wel een extra laag bescherming.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.