4gamers.be

Insomniac Games overgenomen door Sony

Door Jay, 21-08-2019 13:47

Sony heeft Insomniac Games overgenomen, waardoor de ontwikkelaar nu deel uitmaakt van de Worldwide Studios van PlayStation. Insomniac Games en Sony hebben natuurlijk altijd al een stevige band en goede samenwerking gehad, dus een overname door Sony is niet zo onverwacht. Insomniac probeerde de laatste jaren weer wat meer multiplatform games te maken, maar keert nu dus weer terug naar de veilige haven van PlayStation.

Insomniac Games kennen we van onder meer Spyro, Ratchet & Clank, Resistance, Sunset Overdrive en Marvel's Spider-Man.

Reacties

 • hatetn

  hopelijk krijgen ze geen nieuwe deal meer voor spider man games.

  • Geplaatst op 2019-08-21 om 14:41
 • Xtralecherus hatetn

  Geen enkel Spider-Man game heeft zo goed verkocht als die van Insomniac, dus waarom zouden ze geen nieuwe deal krijgen? Zelf Marvel(baas?) was onder de indruk had ik eens gelezen. En het mag gezegd worden dat insomniac best wel een goede game heeft afgeleverd nu mss niet GOTY kwaliteit maar zeker wel een deftige goede game. Van mij mag er gerust een deel 2 komen, zeg maar graag zelf.

  • Geplaatst op 2019-08-21 om 19:01
 • hatetn Xtralecherus

  mss eens het nieuws volgen. sony heeft uiteindelijk enkel de filmrechten en sinds ze daar nu moeilijk over doen en spider man wss gaat verdwijnen uit het mcu kan disney/marvel nu eens dwarsliggen over al de rest en dat zou willen zeggen geen games meer voor sony.

  • Geplaatst op 2019-08-21 om 19:39
 • Xtralecherus hatetn

  Geen nieuwe Spider-Man game zou mij althans verwonderen het is niet omdat ze eventueel moeilijk kunnen doen over de rechten, dat ze "geld" gaan weigeren bv. Zolang ze er iets aan verdienen.

  En anders lees je dit dan ook maar beter eens, sorry dat ik het nieuws niet 24/7 volg omdat ik nog andere dingen doe in het leven...
  https://www.thegamer.com/sony-spider-man-marvel-disney-games/

  Reactie aangepast door Xtralecherus om 2019-08-21 om 22:33

  • Geplaatst op 2019-08-21 om 22:25
 • hatetn Xtralecherus

  leuke speculatie. je weet toch dat sony geen games kan maken van spider man zonder toestemming van disney? het is niet omdat sony vraagt om een game te maken dat ze gaan mogen ook al krijgen ze veel voor de licentie.

  je moet maar even terug denken aan fox die zich op het laatste moment terugtrok om personages te delen. disney wou galactus, silver surfer, ... als je de comics kent weet je dat deze eigenlijk een grote rol spelen in infinity gauntlet. sinds disney ze niet kon gebruiken en ze redelijk pissed waren hebben ze de fantastic four comics geannuleerd en zowat alle mutants uitgemoord. want waarom geld steken in een franchise waar de concurrentie er meer vruchten van plukt. met spider man gaat het zo extreem niet gaan omdat disney een veelvoud verdient van sony eraan. ze hebben tenslotte alle andere rechten en het is een merchandise kanon.

  dus sinds disney er niet mee inzit om het een ander moeilijk te maken is de kans reëel dat de games bij sony er onder gaan lijden. er zijn uiteindelijk studio's en uitgevers genoeg. sony heeft in al de tijd dat ze de films maken 1 game gemaakt. activision ervoor al de rest alsook de movie tie ins. geld weigeren zullen ze dan uiteindelijk niet doen maar wel op een ander gaan.

  en wie weet is disney nu zo kwaad dat ze over enkele jaren gewoon sony entertainment overkopen.

  • Geplaatst op 2019-08-22 om 05:37
 • AWSOMALEX hatetn

  Disney misbruikt constant haar bijna gevaarlijke monopolie positie. Ze eisten hier een 50/50 deal terwijl ze al al het geld krijgen van de merchandising, wat meer is dan wat sony verdient aan ticketsales. De fout ligt hier wel degelijk bij disney. Lees mss zelf eerst de feiten voor je anderen begint te beschuldigen dat ze het nieuws niet volgen.

  Reactie aangepast door AWSOMALEX om 2019-08-22 om 12:34

  • Geplaatst op 2019-08-22 om 12:33
 • Xtralecherus hatetn

  Kan hier evengoed ook het volgende bijzitten "leuke speculatie".

  Verder doe ik geen moeite meer om hier nog verder in te gaan, het is wat het is.

  • Geplaatst op 2019-08-22 om 20:41
 • littlewolvie hatetn

  Dat is de waarheid toch wel geweld aandoen. Disney stelt zich op als de hebberige bully en eist ineens 50% komende van 5%. Logisch toch dat Sony daar moeilijk over doet.

  Ik ben er alvast niet rouwig om. Ik haat Disney met een passie en ben als comic fanaat met 30+jaar op de teller helemaal geen fan van het *1 minute of action followed by 2 lame jokes... repeat* MCU en de rampzalige impact die het gehad heeft op het Marvel comic universum. Ook de huidige Peter Parker/Spidey implementatie kan me allerminst bekoren (is eigenlijk gewoon de Miles Morales versie waarbij ze het uiteindelijk toch net niet aangedurfd hebben om de blanke Peter Parker effectief te vervangen door de gekleurde Miles Morales. De zwarte MJ die wel niet Mary Jane is maar toch wel dezelfde initialen heeft was voor mij de druppel). Als ze zich nu ook nog kunnen ontdoen van Tom Holland kunnen we misschien opnieuw eens een interessante Spidey film te zien krijgen die toch net iets dichter bij het bronmateriaal aanleunt en waar ik me als fan tenminste in kan herkennen. En als het dan toch echt anders moet, waarom dan geen film gebaseerd op de game. Dan weet je tenminste dat het afwijkt van de comics en het ook anders zal zijn.

  Reactie aangepast door littlewolvie om 2019-08-23 om 15:47

  • Geplaatst op 2019-08-23 om 15:45
 • Cowboy_Henk

  Ja goede game inderdaad maar nogal repetitive na een tijd? Er mag wat meer variatie zijn en minder fetch quests. Ik had gedacht dat het zoals Batman games ging zijn maar het haalt het belange niet. Meer detective mode quests waar je echt moet nadenken en strategieën moet bedenken om ergens te geraken

  • Geplaatst op 2019-08-21 om 19:36
 • dapura Cowboy_Henk

  Het wordt na een tijd idd wel repetitief.. voorts wel een super game!

  • Geplaatst op 2019-08-23 om 23:07

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.