4gamers.be

Riot Games treft schikking in rechtszaak over discriminatie en seksisme

Door Jay, 23-08-2019 10:42, bron: https://www.ign.com/articles/2019/08/23/riot-games-settles-class-action-lawsuit-over-gender-discrimination

Riot Games, bekend van League of Legends, heeft een schikking getroffen in een rechtszaak die tegen het bedrijf was aangespannen door de zogenaamde Riot Walkout groep. Die protesteerde tegen de discriminatie van vrouwen binnen Riot Games, terwijl ook de seksistische werkcultuur werd aangeklaagd. Zo zouden vrouwen er voor hetzelfde werk minder verdienen dan mannen en zouden vrouwen promoties mislopen enkel en alleen omdat ze vrouw zijn.

Hoewel Riot Games er naar eigen zeggen vertrouwen in had de zaak te kunnen winnen, vond men het toch eerder in ieders belang om samen tot een overeenkomst te komen. Wat er precies afgesproken is, is niet bekend, maar bij de Riot Walkout groep klinkt het dat de schikking een overwinning is voor vrouwen in het bedrijf en dat de schikking zorgt voor deftige stappen in de richting van meer gelijkheid.

De schikking moet nu wel nog goedgekeurd worden door de rechtbank, maar doorgaans is dat niet echt een probleem.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.