4gamers.be

Japanse riooldeksels krijgen Pokémon make-over

Door Jay, 25-08-2019 00:01, bron: https://kotaku.com/pokemon-manholes-installed-across-japan-1837231897

In Japan hebben steden en dorpen hun eigen designs voor riooldeksels. Zo zijn ze uniek en een weerspiegeling van de lokale cultuur en geschiedenis. Niet verwonderlijk dus dat er nu ook riooldeksels zijn in het thema van Pokémon.

In Ibusuki bijvoorbeeld draait het op de riooldeksels allemaal om Eevee. Dat komt omdat "Ibusuki" enigszins klinkt als "Eevee suki", wat zich laat vertalen naar "Eevee vindt (dit) leuk". In de Iwate prefectuur dan weer staan allerlei rock-Pokémon op de riooldeksels, omdat "iwa" verwijst naar stenen.

De speciale designs kaderen in een project genaamd Pokémon Local Acts. Dat is bedoeld om het locale toerisme aan te wakkeren en het opsmukken van riooldeksels helpt daarbij. Het spotten van nieuwe designs is immers een geliefde bezigheid van veel Japanners wanneer ze in eigen land rondreizen. Bovendien zijn sommige riooldeksels ook PokéStops voor Pokémon GO.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.