4gamers.be

De beste Lord of the Rings games ter ere van Hobbit Day

Door Jay, 22-09-2019 00:01

22 september is het de verjaardag van Bilbo en Frodo Baggins, en dus Hobbit Day. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om het werk van Tolkien te herinneren. Voor gamers hebben we daarom een lijstje gemaakt met enkele geweldige games gebaseerd op The Lord of the Rings.

 

 

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)


De videogame rond The Lord of the Rings: The Return of the King verscheen in 2003, werd ontwikkeld door EA Redwood Shores en verscheen op verschillende platformen, waaronder pc, PS2 en Xbox. De game is gemaakt in nauwe samenwerking met de makers van de film en had indrukwekkende graphics voor die tijd. Ook de hack-and-slash combat werd geprezen en Return of the King staat nog steeds aangeschreven als één van de beste Lord of the Rings games ooit gemaakt.

 

LEGO The Lord of the Rings (2012)


De LEGO-versies van verschillende franchises staan al te boek als kwaliteitsvol en ook voor The Lord of the Rings is dat niet anders. De toon van deze games is een pak luchtiger dan degene die we in andere games te verwerken krijgen, wat best wel verfrissend is. De games nemen je mee doorheen de gebeurtenissen van de film, de gameplay is leuk en meeslepend en je kan een hoop collectables verzamelen. Een andere kijk op Middle-Earth dus, met succes.

 

Middle-earth: Shadow of Mordor (2014)


Shadow of Mordor heeft veel gameplayelementen die je keer op keer doen terugkomen. De combat is vloeiend en uitdagend (doet denken aan Assassin’s Creed) en de open wereld ontdekken is erg bevredigend. De game verscheen ook op het moment dat we al een tijdje geen goede Lord of the Rings games meer hadden gekregen (uitgezonderd de LEGO-game), wat de beleving enkel sterker maakte. Het is ook belangrijk dat we het Nemesis systeem even benoemen, waar de rank van orcs niet statisch is en ze je vorige ontmoetingen onthouden. Dit blaast een hele hoop leven in je beleving van de game.

 

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II (2006)


Eentje voor de fans van strategy games. The Battle for Middle-Earth II is een RTS-game die zowel materiaal bevat uit de films als de werken van Tolkien, waardoor de inhoud een stuk kon uitgebreid worden. De game verbeterde zichzelf op veel vlakken ten opzichte van zijn voorganger en voegde zo nieuwe rassen, heroes en settings toe. Daarnaast bevatte de game ook een build-your-own-hero onderdeel, om zo je zelfgemaakte personage te kunnen inzetten.

 

Lord of the Rings: The Third Age (2004)


The Third Age slaagt erin om zijn eigen ding te zijn in de wereld van Lord of the Rings games door gebruik te maken van turn-based combat. De gameplay zelf is leuk en je tegenstanders uitschakelen is verrassend bevredigend. Daarnaast kan je ook een team samenstellen bestaande uit verschillende rassen. Ook het verhaal is de moeite waard en het geeft een beetje meer achtergrond bij Middle-Earth zelf en de geschiedenis achter de ring.

 

Wat zijn jouw favoriete Lord of the Rings games?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.