4gamers.be

Sonic Monopoly is een feit

Door Jay, 31-08-2019 00:01

In 2017 kwam Hasbro op de proppen met Monopoly Gamer, een nieuwe reeks van Monopoly games die het klassieke bordspel combineert met iconische personages uit videogames. Nadat eerder Mario al een eigen Monopoly set kreeg, is het nu de beurt aan Sonic.

In Monopoly Gamer: Sonic the Hedgehog Edition zijn rings de munteenheid van dienst en de eigendommen komen in de vorm van stages uit Sonic games, zoals Speed Highway en Chemical Plant. Er kan gespeeld worden met Sonic, Amy, Knuckles en Tails, en elk personage heeft een eigen unieke Super Boost Ability. Die wordt al dan niet geactiveerd met een speciale dubbelsteen. Zo kan Sonic met zijn Super Boost Ability het aantal dat hij gegooid heeft met de normale dubbelsteen verdubbelen, om zo extra ver op het bordspel te reizen. Spelers die hij passeert, laten rings vallen.

En zo heeft het spel nog enkele unieke gameplay mechanics waarvoor inspiratie gehaald werd bij de Sonic games. Langs Start passeren levert je bijvoorbeeld geen geld op, maar wel een boss battle. Zo'n gevecht goed doorstaan levert extraatjes op die cruciaal kunnen zijn om het spel te winnen.

Monopoly Gamer: Sonic the Hedgehog Edition zou in oktober verschijnen, maar voorlopig is onduidelijk of het spel dan ook bij ons al verkrijgbaar zal zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.