4gamers.be

Man achter FIFA Ultimate Team gaat Europese EA-studio's leiden

Door Jay, 04-09-2019 10:46

EA verhuist David Rutter, die de leiding had over de FIFA-franchise en tevens general manager was bij EA Sports Vancouver, naar Zweden. Daar zal hij werken als group general manager voor EA Studios Europe. Concreet zal hij dus het grotere plaatje van Europese EA-studio's, waaronder DICE, Criterion Games en Ghost Games, in goede banen moeten leiden.

Rutter is een grote naam bij EA. Hij was het brein achter de wedergeboorte van de FIFA-franchise, waardoor de voetbalgames wat kwaliteit betreft niet langer werden afgetroefd door Pro Evolution Soccer van Konami. Rutter was ook verantwoordelijk voor de introductie van de Ultimate Team mode, die vorig jaar alleen al goed was voor 21% van de globale omzet (netto) van EA.

Het ziet er naar uit dat Rutter de Europese studio's van EA wat nieuw leven moet inblazen en wat orde op zaken moet stellen. Terwijl FIFA het jaar na jaar uitstekend blijft doen, was en is er de nodige ophef rond sommige andere game releases.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.