4gamers.be

MXGP 2019

Door YoniVL, 06-09-2019 12:20

MXGP 2019

[Gespeeld op PS4]


Racing is al jaar en dag een van de populairste genres binnen gaming, maar dan vooral wanneer we praten over autoracen. Met motors in de hoofdrol lijkt het minder te lukken, ondanks verwoede pogingen van ontwikkelaars als Milestone. Zij proberen het ook nu weer met MXGP 2019, de officiële game van het motorcross kampioenschap.

Wanneer je MXGP 2019 voor het eerst opstart, zal je merken dat ontwikkelaar Milestone heeft gekozen voor de minimale aanpak. Je krijgt de kans om even een eigen personage in elkaar te steken (al zal je daar doorheen de game weinig van zien, aangezien je zowat altijd een helm draagt), maar daarna word je onmiddellijk in een race gedropt die deel uitmaakt van een seizoen. Veel tijd om aan het spelletje te wennen is er dus niet.

Gelukkig kan je wel eerst een aantal opties aanpassen, om de moeilijkheidsgraad op het juiste niveau te zetten. Wij raden alvast aan om jezelf niet te overschatten, want zelfs op Medium is de AI al best pittig. Zo’n motor is bovendien niet al te eenvoudig om onder controle te houden, dus je zal wel even tijd nodig hebben om te weten wat je doet.

MXGP 2019 is voorts een game die je weinig vergeeft. Als je in de fout gaat, dan kan je zomaar van de eerste plaats naar halfweg het pak of nog erger gegooid worden. Voor je het weet hang je helemaal achteraan en kan je beginnen aan een inhaalrace. Dat kan best frustrerend worden voor iemand die snel een potje wil racen. MXGP 2019 mikt dan ook op de racingfanaat die eerder op zoek is naar een sim, dan naar een arcaderacer.

Om die inhaalrace tot een goed einde te brengen, kan je wel best langere races kiezen. Speel je de kortste vorm, dan ben je pakweg 6-7 minuten bezig met een race. Dat is meestal niet lang genoeg om een slechte start of een fout nog helemaal goed te maken.

In een seizoen kan je ook kiezen voor welk team je rijdt. Je kan daarbij beslissen of je enkel een sponsor aantrekt of ineens voor een bekend team gaat rijden. Bij die eerste optie krijg je de mogelijkheid om je motor naar eigen wens volledig aan te passen, als je natuurlijk al wat geld hebt verzameld door races te winnen. Rijd je voor een team, dan krijg je toegang tot hun outfits en mag je ook meteen met hun motor rijden. Je kan dan wel niets zelf aanpassen. Zeker in het begin is het dus geen slecht idee om voor een team te kiezen. Later in de game kan je dan weer beter zelf je motor samenstellen, zoals jij dat wel.

Naast de Season mode heb je in de game ook nog een aantal manieren om sneller te racen, zoals een quick race, time attack of een volledig seizoen. Hier vind je geen wereldschokkende dingen, net zoals in de online mode waar je online kan racen. Echt veel tegenstanders vind je jammer genoeg niet, waardoor zelfs online het grootste deel van het deelnemersveld nog bestaat uit AI-racers.

Het is wel bijzonder leuk dat je zelf tracks in elkaar kan steken. Je kan daarbij starten vanuit een bekende track of volledig vanaf nul beginnen. Niet eenvoudig, maar voor de echte fanaten wel de manier om de track van hun dromen in elkaar te steken.

Visueel is MXGP 2019 geen hoogvlieger en ook het geluid is maar zus en zo. Alles is wel aanwezig, maar de tracks voelen leeg en ongeïnspireerd aan, ondanks het feit dat ze gebaseerd zijn op echte tracks, terwijl de muziek (en ook het geluid van de motoren) je snel zal vervelen.

Conclusie

MXGP 2019 is een game voor de fans. Zij zullen het geweldig vinden dat ze met bekende racers aan de slag kunnen op bestaande tracks, maar gamers die iets minder hebben met MXGP zullen hier niet zoveel plezier uithalen.

Positief

  • Aanwezigheid track editor
Score
62/100

Negatief

  • Beperkte content
  • Audiovisueel mager
Grafisch
60%
Geluid
60%
Fun
62%
Gameplay
65%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.