4gamers.be

Zeldzame Charizard Pokémon kaart verkocht voor meer dan 10.000 dollar

Door Jay, 08-09-2019 00:01, bron: https://www.ebay.com/itm/BLACK-LABEL-BGS-Hidden-Fates-Shiny-Charizard-10-Pristine-SV49-/333311652379

Er is weer eens een zeldzame Pokémon kaart verkocht voor aardig wat centjes. Het gaat om een shiny Charizard kaart, die via eBay voor 10.100 dollar verkocht werd.

Concreet gaat het om een zeldzame shiny Charizard-GX uit de Hidden Fates set. Dat is een gloednieuwe en speciale mini-set die op zichzelf al moeilijk te vinden is in winkels. De kaarten van deze set worden ook niet verkocht in traditionele booster boxes. In plaats daarvan zitten Hidden Fates booster packs verpakt in producten die beperkt zijn in oplage, zoals Mewtwo en Mew collection boxes, de Legendary Birds elite trainer box en meer.

Deze producten vliegen, wanneer ze eens opduiken, erg snel de deur uit, dus aan Hidden Fates kaarten geraken is op zich al een uitdaging. Dan moet je nog het geluk hebben dat je een Charizard-GX vindt. De Charizard-GX is één van 45 verschillende Pokémon GX kaarten in de set. Nog zeldzamer zijn vervolgens de shiny varianten van kaarten die af en toe opduiken.

Kortom: erg veel factoren die maken dat deze shiny Charizard-GX uit de Hidden Fates collectie erg gegeerd is, en dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat het om een Charizard gaat en dat de kaart in perfecte staat verkeert.

Reacties

 • Marginal0

  Is dat nen blauwe Charizard? Waar gaat de wereld naartoe... XD

  Btw staat 'em hier niet voor 84$? https://www.ebay.com/p/Pokemon-Card-Sun-Moon-Sm8b-Shiny-Charizard-GX-209-150-SSR-Nintendo/2297582522

  • Geplaatst op 2019-09-08 om 19:10
 • Shadowsteppa Marginal0

  Elke Pokémon heeft z'n shiny variant (sinds Gen 2).
  Het verschil in prijs is zowiezo al dat de kaart in het artikel 'graded' is (gecheckt door een organisatie die de staat van de kaart checkt) op 10. Het verschil in prijs kan ook nog te wijten zijn aan het feit dat deze kaart Engelstalig is ipv Japans, dunno.

  • Geplaatst op 2019-09-08 om 19:36
 • Nightfire Marginal0

  1) De kaart is zeer zeldzaam, volgens een winkel die 1000 (Engelstalige) packs heeft geopend bevat ongeveer 1 op de 10 packs een Shiny GX kaart en er zijn 35 verschillende Shiny GX kaarten te krijgen. Het is nog onduidelijk of alle Shiny GX kaarten allemaal even vaak voorkomen, als dat wel zo is, dan is de kans op deze kaart 1 op 350 packs.

  2) De Engelstalige packs zijn net in winkels, de Japanse al meer dan een jaar. -Zoals ook vermeld in het artikel- moeten boxes gekocht worden om deze kaart te krijgen (geen losse boosterpacks) en die boxes zijn steeds overal uitverkocht (1 box-versie komt zelfs de 20e pas). Hierdoor is deze kaart weinig op de markt, ook drijft dit de prijs van de Engelse talige boxes gigantisch omhoog. Hierdoor is de prijs per pack gestegen van 5 euro naar 8 euro en zijn ze met die prijs alsnog steeds uitverkocht, hoeveel men betaald om momenteel wel packs te krijgen weet ik niet.

  3) De kans op de kaart is niet het enige wat telt. De Beckett Grading van 10 betekent niet alleen dat de kaart er netjes uit ziet (net uit z'n folie komt), maar ook dat die perfect gedrukt is. De afbeelding staat dan bijvoorbeeld netjes gecentreerd op de kaart, is perfect in verhouding gesneden (55/45) en de kleuren zijn precies zoals ze horen.

  Dus met boxes die neerkomen op 8 euro per pack, en een geschatte kans van 1 op 350, gaan mensen toch rekenen: 8x350=2800 euro. De kans is er natuurlijk dat iemand 1 box koopt, de packs opent en meteen die kaart heeft en veel goedkoper uit. Echter geldt andersom hetzelfde, het openen van 350 packs biedt geen garantie op de kaart. De kans op een rating 10 kaart is daarnaast nog weer een stuk kleiner.

  Anyhow, de prijs zal flink zakken over een paar maanden, wanneer er genoeg boxes beschikbaar zijn en daar de prijs van daalt en men meer Engelstalige packs heeft opengemaakt en het aanbod groter wordt. Niet iedereen hecht zoveel waarde aan de kaart en waarschijnlijk pakken steeds meer mensen dan liever 350 euro dan dat ze die kaart houden De kaart in het Engels zonder grading is trouwens nu al voor 700 euro te koop.

  • Geplaatst op 2019-09-09 om 00:39

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.