4gamers.be

Nintendo wint rechtszaak om illegale downloadsites te blokkeren

Door Jay, 10-09-2019 13:41, bron: https://www.eurogamer.net/articles/2019-09-10-nintendo-wins-uk-high-court-case-to-block-piracy-websites

In het Verenigd Koninkrijk heeft Nintendo een rechtszaak gewonnen waardoor de vijf grootste internetaanbieders van het land verplicht worden om vier specifieke websites te blokkeren, of alleszins om de toegang te belemmeren. Het gaat om websites die illegale gamedownloads voor de Nintendo Switch verspreiden, evenals aangepaste Switch hardware of instructies om Switch consoles te modden. De websites richten zich specifiek tot inwoners van het Verenigd Koninkrijk en pleegden volgens de rechtbank duidelijk inbreuk op handelsmerken van Nintendo.

Nintendo is erg tevreden met de uitspraak en stelt dat dit een belangrijke stap is ter bescherming van ontwikkelaars wereldwijd. Ook UKIE, een organisatie die ontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt, heeft al positief gereageerd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.