4gamers.be

Olympische Spelen steunen nieuw esports toernooi

Door Jay, 11-09-2019 13:56

Plannen om esports officieel toe te laten op de Olympische Spelen lijken voorlopig weer even opgeborgen te zijn, maar de interesse van het Internationaal Olympisch Comité voor esports blijft bestaan. Sterker nog: de organisatie achter de Olympische Spelen zet zijn schouders nu onder een nieuw esports toernooi, de Intel World Open. Daarvoor wordt, zoals je wel al kon raden, samengewerkt met Intel.

De Intel World Open voorziet een competitie in Rocket League en Street Fighter en voor elk toernooi is een prijzenpot van 250.000 dollar voorzien. De finales vinden plaats in Tokio, van 22 tot 24 juli 2020. Op 24 juli 2020 gaan de Olmpische Spelen van start.

Hoewel esports voorlopig dus nog niet van de partij zijn op de Olympische Spelen, mag deze steun van het IOC aan een esports toernooi niet onderschat worden, ook al omdat men het heeft over de "toekomst van de Olympische Spelen".

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.