4gamers.be

Capcom krijgt volledig gelijk in rechtszaak tegen Koei Tecmo

Door Jay, 11-09-2019 16:20

In 2014 werd Koei Tecmo aangeklaagd door Capcom omdat het inbreuk zou plegen op verschillende patenten van Capcom. In 2017 bleken beide partijen half gewonnen en half verloren te hebben, maar Capcom besloot in beroep te gaan en laat nu weten dat het alsnog over de hele lijn gelijk heeft gekregen.

Concreet ging het om een patent uit 2002 van Capcom voor het toevoegen van content door software te combineren (bijvoorbeeld via een uitbreidingsdisc) en een patent omtrent het door middel van trillingen waarschuwen van de speler voor vijanden die in de buurt zijn. De patenten zouden geschonden worden in verschillende games van Koei Tecmo, zoals de Kingdom Warriors, Samurai Warriors en Fatal Frame franchises.

In 2017 klonk het dat Koei Tecmo alleen het patent omtrent de trillingen geschonden zou hebben, maar nu is dus beslist dat ook het andere patent geschonden werd. Koei Tecmo moet daarom ongeveer 1,2 miljoen euro betalen aan Capcom. Ongeveer 1,1 miljoen daarvan betreft een feitelijke schadevergoeding, terwijl de rest advocaatkosten zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.