4gamers.be

Disney wil FoxNext verkopen

Door Jay, 11-09-2019 16:32, bron: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-09-10/disney-is-said-to-plan-sale-of-video-game-unit-acquired-from-fox

Disney zou van plan zijn om FoxNext te verkopen. Dat is de gamedivisie die het in handen kreeg toen het eerder dit jaar 21st Century Fox kocht. FoxNext werd twee jaar geleden opgericht om te focussen op "immersive entertainment". In de praktijk betekende dit uiteindelijk VR-ervaringen en free-to-play mobile games, zoals Marvel Strike Force.

Dat FoxNext nu van de hand gedaan zou worden, is niet zo verwonderlijk. Disney is jaren geleden immers al afgestapt van het zelf maken van games. In plaats daarvan verkiest het om de ontwikkeling uit te besteden via licenties. Op die manier is Star Wars bijvoorbeeld bij EA beland. Ook FoxNext past dus niet in het plaatje van Disney en zou daarom afgestoten worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.