4gamers.be

Phantoml0rd mag Twitch aanklagen voor meer dan 50.000 dollar

Door Jay, 02-10-2019 15:39, bron: https://www.vg247.com/2019/10/01/phantoml0rd-vs-twitch-banned-streamer-scores-win-due-to-unconscionable-clause/

Misschien doet de naam Phantoml0rd nog een belletje rinkelen, misschien ook niet. Enkele jaren geleden werd hij gelinkt aan een CSGO betting website. Daar was hij mede-eigenaar van en gebruikers, waaronder minderjarigen, zouden bewust misleid zijn geweest over hun winkansen.

De hele situatie zorgde ervoor dat Valve strenger ging optreden tegen het misbruiken van zijn games, terwijl Phantoml0rd ook verbannen werd van Twitch. Daarvoor klaagde hij het streaming platform vervolgens aan wegens laster en het verlies aan inkomsten. De ban zou volgens James "Phantoml0rd" Varga bovendien ongegrond zijn geweest omdat hij zich aan de regels van Twitch zou hebben gehouden. Omgekeerd klaagde ook Twitch Verga aan.

In de hoofdzaak is nog geen uitspraak gedaan, maar in een andere zaak heeft Varga wel al een slag thuisgehaald. Volgens het contract dat Varga met Twitch had, mag hij het bedrijf niet voor meer dan 50.000 dollar aanklagen, maar daar heeft de rechter nu anders over geoordeeld. De rechter vindt namelijk dat die beperking onredelijk is omdat Varga maandelijks zo'n 5000 tot 10.000 dollar verdiende via Twitch. Voor "slechts" 50.000 dollar mogen aanklagen is volgens de rechter dan niet in verhouding tot de inkomsten die hij mis is gelopen.

Hoewel de rechter het feit hekelde dat Varga het contract niet gelezen had en het toch ondertekende, verandert dat niets aan het feit dat het contract op zich wat dat betreft onredelijk was en dus eigenlijk niet geldig is. Zodoende kan deze uitspraak ook gevolgen hebben voor contracten die Twitch heeft met andere streamers.

Dus samenvattend: de zaak tussen Varga en Twitch is nog niet beslecht, maar Varga mag Twitch nu wel voor meer dan 50.000 dollar aanklagen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.