4gamers.be

"PS5 en next-gen Xbox komen met camera's"

Door Jay, 02-10-2019 16:02, bron: https://gizmodo.com/a-story-about-two-tiny-fuzzy-photos-of-a-playstation-5-1837594238

Update: Microsoft heeft laten weten dat de berichtgeving foutief is en dat de next-gen Xbox dus niet met camera zou komen.


Er lijkt weer wat info omtrent de next-gen PlayStation en Xbox naar buiten te zijn gekomen. Natuurlijk duiken er elke dag wel geruchten en lekken op, maar vaak zijn die niet echt betrouwbaar en dus niet de moeite om over te berichten. In dit geval ligt het iets anders, want de bron die het nieuws meldde tegenover website Gizmodo had eerder ook al foto's doorgestuurd van de PS5 dev kit, nog voor die openlijk ontdekt werd. Dat geeft de bron in kwestie enige credibiliteit.

De bron zegt voor een ontwikkelaar te werken die toegang heeft tot de dev kits van zowel de PS5 als Xbox Scarlett, zoals de nieuwe Xbox voorlopig genoemd wordt. De bron meldt dat beide next-gen consoles een camera zullen bevatten. Dit met het oog op een doorgedreven ondersteuning van livestreaming. Waar de camera van de PS5 "oude technologie" gebruikt, zou die van de next-gen Xbox indrukwekkender voor de dag komen, met 4K-mogelijkheden en een latency van slechts twee frames. De Camera van Xbox Scarlett zou zelfs zo goed zijn dat het mogelijk is om een filter te voorzien die het beeld aanpast op basis van de in-game belichting.

Verder liet de bron weten dat beide next-gen consoles ray-tracing zullen ondersteunen, maar dat ze daar elk op een andere manier mee omgaan. Veel meer info kwam hieromtrent niet naar buiten, maar het is wel interessant aangezien beide next-gen consoles over (custom) AMD-hardware beschikken.

Tot slot werd nog gemeld dat de komende generatie consoles wat rekenkracht de grootste sprong tot nu toe tussen generaties met zich meebrengt, maar op zich is dat niet zo heel verwonderlijk gezien de technische ontwikkelingen.

Weer iets meer info over de next-gen consoles van Sony en Microsoft dus, al is het wel belangrijk om een snuifje zout bij de hand te houden en bovendien te beseffen dat niet alles uit dev kits ook in het finale product belandt.

De next-gen consoles worden eind 2020 verwacht.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.