4gamers.be

Vlaams minister-president speelt mobile game tijdens debat

Door Jay, 04-10-2019 13:55

Update: blijkbaar was het Toy Blast, niet Angry Birds. Groot verschil!


In het Vlaams Parlement werd vandaag een debat gehouden over de plannen van de nieuwe Vlaamse regering onder leiding van Jan Jambon. Een echt debat werd het evenwel niet. De oppositie verliet de zaal uit protest tegen het feit dat de begrotingscijfers nog niet met hen gedeeld werden, hoewel die wel degelijk al klaar zijn en zelfs al werden uitgedeeld onder leden van de meerderheid. Jan Jambon wil de oppositie pas later de cijfers geven, zodat nu eerst over de inhoud gediscussieerd kan worden, maar dat ziet de oppositie dus anders.

Het gevolg was dat Jan Jambon en zijn ministers uitsluitend moesten luisteren naar leden van de meerderheidspartijen, die sowieso al het regeringsbeleid steunen. Niet echt een debat dus, en ook minister-president Jambon hield zich liever met iets anders bezig. Tijdens de tussenkomst van Open VLD-fractieleider Willem-Frederik Schiltz was namelijk te zien hoe Jambon op zijn smartphone Angry Birds speelt. Ooit zou zijn partij er vermoedelijk moord en brand over geschreeuwd hebben wanneer een minister-president zoiets zou doen, maar nu ze zelf weer aan het roer zitten klinkt het dat Jambon heus wel een spelletje kan spelen en kan luisteren tegelijk. Jambon zelf geeft voorts aan het hoogste respect te hebben voor het parlement.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.