4gamers.be

Doom kan ook gespeeld worden op de kassa van McDonald's

Door Jay, 06-10-2019 00:01, bron: https://twitter.com/Raio_Ken/status/1178358854847012865

De originele Doom kan je op vanalles en nog wat draaien en regelmatig nog worden nieuwe platformen voor de game gevonden. Zo is iemand er nu in geslaagd om Doom draaiende te krijgen op het oud kassatoestel van een McDonald's.

De exacte specs van het kassasysteem zijn niet bekend, maar Doom draaiende krijgen op het toestel bleek verrassend gemakkelijk te zijn. De 19-jarige Ryan Edgar plaatste eerst ZDOOM op een usb-stick en stak die in het kassasysteem, waarna het redelijk snel automatisch afgespeeld kon worden. Dat heeft vermoedelijk te maken met PC POS, een eigen stukje software van McDonald's dat gebaseerd is op MS-DOS. Dankzij een usb-splitter konden nog een muis en keyboard gekoppeld worden en zo gezegd, zo gedaan: Doom was speelbaar op het kassasysteem.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.