4gamers.be

Call of Duty Mobile breekt records met 100 miljoen downloads

Door Jay, 09-10-2019 11:15

Begin deze maand werd Call of Duty Mobile gelanceerd (maar niet in Belgiƫ) en in zijn eerste week wist de game al 100 miljoen unieke downloads bij elkaar te sprokkelen, gespreid over Android en iOS. Daarmee is het de grootste mobile game launch ooit, en dat terwijl dat record recent nog op naam van Mario Kart Tour kwam te staan.

Het succes van Call of Duty Mobile is niet te onderschatten en is een stevige opsteker voor Activision, zeker wanneer er nog wat vergelijkingen gemaakt worden. Zo moest bijvoorbeeld Fortnite het bij zijn mobile release stellen met "slechts" 22,5 miljoen downloads in de eerste week. Ook interessant is het feit dat Activision voorheen maandelijks 37 miljoen actieve spelers bereikte via de verschillende merken van het bedrijf, waarvan Call of Duty natuurlijk het grootste is. Een mobile launch met 100 miljoen downloads in de eerste week is dan gigantisch. Bovendien is dit nog eens zonder Chinese launch, dus het mooie liedje lijkt nog niet uit voor Activision.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.