4gamers.be

Dief ging aan de haal met minigun van Gabe Newell

Door Jay, 09-10-2019 12:33, bron: https://www.polygon.com/2019/10/8/20905251/valve-burglary-suspect-gabe-newell-mini-gun-suspect-bellevue

In de VS is de 32-jarige Shawn Shaputis aangeklaagd voor een reeks inbraken die hij in 2018 zou hebben gepleegd. Daarbij zou hij ook zaken gestolen hebben uit het hoofdkwartier van Valve. Verder werd hij ook aangeklaagd voor het stelen van een FedEx-truck en voor vluchtgedrag, wat leidde tot een wilde achtervolg door de politie.

In totaal zou Shaputis voor 40.000 dollar aan consoles, accessoires en games hebben gestolen van bij Valve. Het ging om onder meer 48 games voor PS4 en Xbox One, die hij bij GameStop verkocht voor 335 dollar. Ook laptops, Steam Machines en Nintendo Switch consoles werden gestolen, evenals de minigun van Gabe Newell die we kennen van een iconische foto van de grote man achter Valve en Steam. Half-Life 3 behoorde dan weer niet tot de buit.

Shaputis wist zich relatief makkelijk toegang te verschaffen tot het hoofdkwartier van Valve. Via de deur van een trappenhal die eigenlijk buiten dienst was, geraakte hij tot op de 11de verdieping van het gebouw, een van de negen verdiepingen waar Valve zit. De spullen die hij kon vinden gooide hij in een grote afvalbak, waarmee hij vervolgens naar buiren reed.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.