4gamers.be

Tientallen ontslagen bij Sony op dag van PS5-aankondiging

Door Jay, 10-10-2019 11:13, bron: https://www.eurogamer.net/articles/2019-10-09-playstation-reportedly-lays-off-dozens-of-employees-in-uk-office

Bronnen melden dat afgelopen dinsdag, de dag waarop Sony naar buiten kwam met nieuwe PS5-details, tientallen mensen van de UK-kantoren van Sony Interactive Entertainment hun baan zijn kwijtgespeeld. De ontslagen zouden kaderen in een herstructurering, die op zich dan weer het gevolg zou zijn van de grotere macht die de Noord-Amerikaanse tak van PlayStation al een tijdje naar zich toetrekt.

In het verleden hadden de verschillende regionale afdelingen van PlayStation veelal autonome vrijheid om hun zaken te regelen, bijvoorbeeld wat marketing en ontwikkeling betreft. Het is onder meer daardoor dat in Europa games als Killzone en LittleBigPlanet gerealiseerd konden worden. De laatste tijd echter zouden die regionale afdelingen meer en meer onder controle staan van de Noord-Amerikaanse tak, die de Europese afdeling naar verluidt ook niet ingelicht had over het PS5-nieuws dat zou worden aangekondigd. Vermoed wordt dat met de komst van de PS5 de organisatie van Sony PlayStation nog meer gecentraliseerd zal worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.