4gamers.be

Patent onthult mogelijk details over next-gen PlayStation VR

Door Jay, 10-10-2019 11:44

Er is een patent opgedoken van Sony dat mogelijk wat details onthult over de nieuwe generatie PlayStation VR headsets. Zo zou "PlayStation VR2" over drie geïntegreerde camera's beschikken (twee vooraan, één achteraan) om de headset te kunnen traceren zonder gebruik van externe camera. Zo'n externe camera zou overigens wel nog steeds gebruikt kunnen worden, vermoedelijk om het traceren van headset en controllers nog te verbeteren. Over controllers gesproken:ook zouden nieuwe, verbeterde PlayStation Move controllers geïntroduceerd worden. Dat mag ook wel, want de huidige controllers dateren al van in 2010, toen ze nog voor de PS3 werden geïntroduceerd.

Verder is vooral interessant dat de nieuwe generatie van PlayStation VR draadloos zou zijn. De headset zou dus een eigen energievoorziening bevatten en met de PS5 communiceren via bluetooth. De camera's bieden ook functionaliteit buiten het traceren en kunnen gebruikt worden om gebruikers meer info te geven over hun feitelijke omgeving. Gebruikers zouden op het scherm van de headset kunnen zien wat zich buiten de headset bevindt, niet alleen via een live feed maar ook in de vorm van een 3D-versie. Het combineren van deze live beelden en in-game beelden kan voor heel wat nieuwe fucntionaliteit zorgen. Ook zou VR op die manier wat socialer kunnen worden omdat mensen in VR zich niet langer echt moeten opsluiten in de virtuele omgeving.

Een patent betekent natuurlijk nog niet dat dit ook de realiteit wordt, maar het geeft wel een indicatie van waar Sony mee bezig is en gezien de evoluties bij andere VR-headsets, zoals de Oculus Quest, lijkt deze PlayStation VR2 niet zo ver gezocht. Wel valt het nog af te wachten wanneer de nieuwe PlayStation VR zou verschijnen en hoe het dan zit met de huidige versie in combinatie met de nieuwe PS5.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.