4gamers.be

Team trekt zich uit protest terug uit Hearthstone toernooi, Mei gearriveerd in Hongkong

Door Jay, 11-10-2019 13:52

Blizzard lijkt de gemoederen voorlopig niet bedaard te krijgen na het Hongkong-incident, waarbij Blizzard een Hearthstone-speler schorste nadat die tijdens een live interview had opgeroepen om Hongkong te bevrijden. Hoewel de meningen over de aanpak van Blizzard verdeeld zijn, levert het hele gebeuren het bedrijf voorlopig toch vooral negatieve publiciteit op. Voorlopig lijkt er ook niet meteen verbetering in zicht.

Na een walkout van werknemers en het vertrekken van een caster is nu nog een caster (Nathan "Admirable" Zamora) opgestapt. Ook heeft American University, een team dat deelnam aan een Hearthstone toernooi, zichzelf uit protest teruggetrokken. Eerder had het team tijdens een officiële livestream zijn steun betuigd aan Hongkong. Blizzard was er snel bij om het beeld naar iets anders te wijzigen, maar vervolgens werd het team niet verder gestraft. Daarmee lijkt Blizzard niet consequent op te treden en het is die "hypocrisie" die American University wil aankaarten.

Intussen gaat ook de actie door om Mei van Overwatch tot symbool te maken van de protesten in Hongkong. Daar zijn intussen ook al betogers gespot die Mei effectief meenemen tijdens hun betogingen en via Google wordt het personage nu ook al vaak gelinkt aan Hongkong. Sommigen hopen dat de aanpak van Blizzard op deze manier in hun gezicht ontploft, aangezien het zou kunnen dat China nu Mei zal verbieden en zo ook Overwatch, wat een stevige streep door de rekening zou zijn voor Blizzard.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.