4gamers.be

Extreem zeldzame Nintendo PlayStation te koop

Door Jay, 13-10-2019 00:01

Je weet het of je weet het niet, maar in een ver verleden hebben Nintendo en Sony samengewerkt om een nieuwe console te lanceren. Dat was in de jaren '80, toen de Compact Disc uitgevonden werd. Nintendo ging een samenwerking aan met Sony om zo het Super NES CD-ROM System te creëren, al wordt de console nu ook wel de "Nintendo PlayStation" genoemd. Op het laatste moment echter trok Nintendo zich terug en Sony ging alleen verder om de eerste PlayStation op de markt te brengen. Alvorens de samenwerking was stopgezet, waren evenwel al 200 prototypes van de Nintendo PlayStation gemaakt.

De Nintendo PlayStation consoles zijn erg zeldzaam en een mooi collector's item voor heel wat verzamelaars. Nu wordt er eentje te koop aangeboden, maar over een bedrag is niets bekend. Gezien de zeldzaamheid echter zal het stukje geschiedenis wel niet voor een appel en een ei verkocht worden.

Het exemplaar in kwestie werd gevonden bij de verkoop van een lot van een failliet bankbedrijf, Advanta genaamd. Vermoed wordt dat de console daar terecht gekomen was via Ólafur Jóhann Ólafsson, een voormalig CEO van Sony Interactive Entertainment die er werkte nadat hij Sony had verlaten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.