4gamers.be

Draadloze Google Stadia controller niet helemaal draadloos bij launch

Door Jay, 18-10-2019 09:51

Een van de grootste features van Google Stadia zal er niet vanaf launch zijn, zo is gebleken uit een recente promovideo. In kleine lettertjes is namelijk te lezen dat de Google Stadia controller enkel draadloos zal werken in combinatie met Chromecast Ultra. Wie de controller ook met een ander toestel, zoals pc of tablet, wil gebruiken, moet de twee connecteren via USB-C.

Dat de controller niet helemaal draadloos werkt, is een domper op de feestvreugde, vooral omdat Google aanvankelijk sterk had uitgepakt met de feature. De controller zou namelijk via Wi-Fi rechtstreeks verbinding maken met de servers van Google Stadia en via andere draadloze technologie verbinding kunnen maken met zo ongeveer elk scherm waar de controller aan gekoppeld kan worden. Daardoor zou het erg makkelijk zijn om van een speelsessie op de tv in de woonkamer te verhuizen naar een speelsessie op de tablet in de slaapkamer. Nu blijkt dus dat daar nog een extra kabeltje bij zal komen kijken.

In een reactie liet Google weten dat het eerst de basisfunctionaliteit op tv, in combinatie met Chromecast, wil optimaliseren, alvorens de draadloze feature verder uit te breiden.

Google Stadia wordt op 19 november gelanceerd, zij het enkel voor wie reeds centjes heeft betaald om er dan al mee aan de slag te kunnen. De rest moet wachten tot ergens in 2020.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.