4gamers.be

Vlaamse leerkracht geschiedenis zet Assassin's Creed op het programma

Door YoniVL, 22-10-2019 11:30

Gamen op school, voor de meeste onder ons is het iets dat we nooit hebben kunnen doen. Videospelletjes waren immers tijdverspilling en slecht voor de hersenen (voeg hier gerust nog zelf alle redenen die je in je leven hoorde aan toe). Gelukkig is er een nieuwe generatie leerkrachten te vinden, een generatie die zelf games speelt en die dus weet dat ze ook een positieve invloed kunnen hebben.

Een zo’n leerkracht is Michaël De Borre, leerkracht geschiedenis in de GO! Middenschool in Geraardsbergen. Hij heeft heel wat ervaring met games – zo verklapte hij ons dat hij ooit heel wat tijd versleet in World of Warcraft – en wist zowaar zijn directie te overtuigen om games te gebruiken in de klas.

Daarbij viel zijn oog op Assassin’s Creed Origins en Assassin’s Creed Odyssey, de twee games uit de reeks van Ubisoft die ook beschikken over een Discovery Tour. Dat wil zeggen dat leerlingen zonder problemen op ontdekkingstocht kunnen doorheen de wereld van de Egyptenaren en de Oude Grieken. Waar nodig stuurt de leerkracht bij – Ubisoft nam hier en daar immers wat dichterlijke vrijheid – maar volgens Michaël is het wel de beste manier om een totaalbeeld te geven aan de leerlingen.

Wij gingen onlangs een bezoekje brengen in Geraardsbergen en zagen dat niet enkel de leerkracht maar ook de leerlingen enthousiast waren. Het doel van Michaël De Borre is om de games op het officiële leerplan te krijgen voor zijn scholengroep, zodat alle leerlingen in de regio binnenkort met de game aan de slag kunnen. Als verstokte gamers die doorheen de jaren om de oren werden geslagen met de negatieve effecten van games, kunnen wij dit initiatief enkel maar toejuichen en hopen wij dat er in de toekomst nog heel wat scholen het voorbeeld uit Geraardsbergen gaan volgen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.