4gamers.be

Fallout 1st is een zootje: private servers niet privé

Door Jay, 25-10-2019 11:48

Het stond haast in de sterren geschreven: Fallout 1st, een abonnementsdienst voor Fallout 76 dat gisteren gelanceerd werd, kent een erg belabberde launch. Private servers, wat een van dé aantrekkingspunten van de service zou moeten zijn, blijken toch niet zo privé te zijn en daarnaast kent de service ook en bugs die spelers kunnen missen als kiespijn.

Wat de private servers betreft, is het blijkbaar zo dat iedereen op je friends list je Private World kan bezoeken, of je dat nu wil of niet. Op zich al onhandig natuurlijk, maar vooral extra onhandig voor wie veel vrienden heeft gemaakt om bijvoorbeeld eens sporadisch mee te ruilen en niet om samen te spelen. Zodoende bevinden spelers met een Private World zich in een wereld waar ook gewoon andere spelers hun ding in kunnen doen. Bij Bethesda laten ze weten dat ze proberen om in een volgende update een optie te voorzien om private servers écht af te schermen voor andere spelers.

Wat voorts ook niet ideaal functioneert, is de Scrapbox, een container waarin spelers in principe oneindig veel van de rotzooit die ze tijdelijk niet gebruiken kunnen bewaren. Deze Scrapbox is exclusief voor wie Fallout 1st lid is en er dus voor betaalt, maar jammer genoeg voor hen lijkt de Scrapbox hun bezittingen niet te bewaren maar juist te verwijderen. Verschillende spelers melden dat ze hetgene ze in de Scrapbox hebben gestopt vervolgens niet meer konden terugvinden en dat alles gewoon weg is. Bij Bethesda denken ze dat het een probleem is met de interface en stellen ze allerlei oplossingen voor, gaande van het openen van de Scrapbox van een andere speler tot het opnieuw opstarten of zelfs opnieuw installeren van de hele game.

"We begrijpen dat dit niet is wat spelers verwacht hadden," klinkt het bij Bethesda. Het tragische is dat dit waarschijnlijk geldt voor zowel Fallout 1st als Fallout 76 op zich, en dat dit intussen misschien wel exact is wat spelers wél verwacht hadden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.