4gamers.be

Record: Pokémon kaart verkocht voor 195.000 dollar

Door Jay, 26-10-2019 00:01

In New York is tijdens een veiling een nieuw recordbedrag neergeteld voor een zeldzame Pokémon kaart. Voor een exemplaar van de Pikachu Illustrator kaart, waarvan wereldwijd slechts 20 tot 39 exemplaren bestaan, werd maar liefst 195.000 dollar betaald. Het vorige record dateert van in 2013, toen ook een Pikachu Illustrator kaart verkocht werd voor iets meer dan 100.000 dollar. In 2016 wisselde een Pikachu Illustrator kaart voor 55.000 dollar van eigenaar.

Dat de kaart zoveel geld heeft opgeleverd, heeft natuurlijk alles te maken met de zeldzaamheid ervan. De Pikachu Illustrator kaart is mogelijk de zeldzaamste Pokémon kaart ter wereld en was de prijs voor de CoroCoro Comic Illustration Contest in 1998. Er zouden hoogstens een kleine 40 van in omloop zijn, maar waar die zich allemaal bevinden, is niet bekend. Mogelijk zijn sommige exemplaren ook definitief verloren, dus het is uitzonderlijk dat een exemplaar in goede staat gevonden wordt. Wordt zo'n kaart dan te koop aangeboden, dan kan er dus ook stevig aan verdiend worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.