4gamers.be

Blizzard speelt sponsor kwijt na Hongkong incident

Door Jay, 30-10-2019 11:02

Niet alleen heeft Blizzard heel wat kritiek gekregen omwille van het Hongkong incident, ook is het bedrijf daardoor blijkbaar een commerciële sponsor kwijtgespeeld. Concreet gaat het om het Japanse Mitsubishi Motors, dat via zijn Taïwanese tak sponsor was voor alle esports events van Blizzard. Twee dagen nadat Blizzard besloot om Hearthstone pro Blitzchung te sanctioneren omdat hij zich tijdens een officiële livestream pro Hongkong had uitgesproken, trok Mitsubishi Motors zich als sponsor terug.

Reacties

 • GoldenNathan

  Waarom moet dit zo lang door gaan? Dat Blizzard niks te maken wilt hebben met dit soort uitspraken is toch logisch? Ze komen daar om een evenement te verzorgen, niet om mee te doen aan een politiek spelletje.
  Stel dat ze niks hadden gedaan en daarna geboycot worden in heel China... Lekker dan. Hoe kan een bedrijf hierin de juiste keuze maken?

  • Geplaatst op 2019-10-30 om 17:07
 • jersy GoldenNathan

  Niet
  Welkom in 2019 ... er is altijd wel iemand die moet klagen en zagen

  • Geplaatst op 2019-10-30 om 18:00
 • GFRikku GoldenNathan

  het gaat hiet niet om een gewoon politiek spel, het gaat hier over hoe sterk macht der censuur is van China dat zelfs tot in Amerika geraakt, dit is gevaarlijk en niet alleen op politiek vlak, maar ook op mensenrechten en economisch vlak. Ook hebben zij twee verschillende berichten de wereld ingestuurd naar China en naar de rest van de wereld, China kreeg te horen dat hun trots ten alle tijden beschermd zal worden, terwijl in de engelse versie een van de meest onduidelijkste regels werdt gebruikt om de speler te straffen. Ook stopte het niet bij de speler en kregen ook de omroepers te horen dat zij hun spullen mochten pakken. Dat politiek uit de gamewereld moet gehouden worden, ben ik mee eens, maar China heeft al jaren een volledige greep op de hele game en entertainment industrie, bijna in elk bedrijf heeft Tencent aandelen, zelfs in gewone sport, het zijn zij die NBA miljoenen heeft laten verliezen en ook andere sponsors deed verliezen, Het gaat hier dus niet gewoon om "ocharme deze jonge is gestraft geweest", maar om een probleem dat een land te veel stuurkracht krijgt over de wereld, waardoor zelfs bedrijven over de hele wereld gevaar lopen om economisch tenonder te gaan als zij niet buigen voor China. Tencent is zo machtig dat zelfs Google en andere reuzen er gewoon voor buigen. Zij zitten bijna in alles. bijna elk groot bedrijf heeft een samenwerking met Tencent. Via deze weg heeft China de hele wereld in zijn greep.

  Reactie aangepast door GFRikku om 2019-10-31 om 00:50

  • Geplaatst op 2019-10-31 om 00:49
 • GoldenNathan GFRikku

  Hun bepalen toch eigenlijk alleen wat China binnenkomt en hoe dat gepresenteerd wordt. Volgens mij hebben ze vrij weinig over de westerse markt te zeggen. Als ze door blijven gaan met dit soort dingen dan houdt het ergens gewoon voor hun op.

  • Geplaatst op 2019-10-31 om 12:48

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.