4gamers.be

Veel problemen voor pc-versie Red Dead Redemption 2

Door Jay, 06-11-2019 09:53

Gisteren werd Red Dead Redemption 2 officieel voor pc gelanceerd, maar die launch verloopt niet zonder problemen. Crashes, freezes en zelfs de onmogelijkheid om de game gewoon op te starten lijken bij heel wat spelers schering en inslag.

Wat de in-game crashes en freezes betreft, is het natuurlijk handig om zeker te zijn dat je de laatste drivers hebt voor je grafische kaart, maar zelfs dan ondervinden spelers nog problemen. In sommige gevallen lijkt de game te crashen nadat het CPU-gebruik plots een piek kent. Dit gebeurt bij zowel oudere als nieuwe processors.

Voorts zijn er ook spelers die niet eens deftig aan de game kunnen beginnen, ofwel omdat Red Dead Redemption 2 in het begin telkens crasht, ofwel omdat de Rockstar Games Launcher niet opgestart geraakt. Voor sommigen helpt het om hun anti-virus software uit te schakelen of een uitzondering voor de game toe te kennen, terwijl anderen geluk hebben door de launcher opnieuw te installeren of gewoon eens uit te loggen en weer in te loggen.

Er zijn nog andere problemen ook. Zo krijgen sommige spelers geen audio, iets wat soms verholpen kan worden door de audio output te wijzigen. Ook zaken als oneindige laadschermen komen voor.

Rockstar zelf raadt alvast aan om zeker te zijn dat je de laatste drivers hebt, en voorziet daarnaast een hoop andere troubleshooting tips. Er is ook een patch gelanceerd voor de Rockstar Games Launcher, maar ook daarmee lijken de problemen nog niet voor iedereen van de baan.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.