4gamers.be

China legt minderjarigen gamebeperkingen op

Door Jay, 07-11-2019 14:16, bron: https://www.resetera.com/threads/china-introduces-curfew-spending-restrictions-on-video-games-for-minors.151648/

China heeft nieuwe regelgeving doorgevoerd om de gameverslaving in het land aan te pakken. Vooral minderjarigen krijgen stevige beperkingen opgelegd wat betreft het spelen van (online) games, maar ook volwassenen ontsnappen niet aan de furie van de Chinese overheid.

Wie jonger is dan 18 jaar, mag in China voortaan geen games meer spelen tussen 22:00 en 8:00 de volgende dag. Op weekdagen mogen minderjarigen bovendien slechts 90 minuten in totaal spelen, terwijl dat op weekend- en feestdagen opgetrokken wordt naar hoogstens 3 uur. Voorts mogen kinderen tussen 8 en 16 jaar maandelijks slechts 200 yuan (25 euro) aan hun gaming accounts besteden. Voor jongeren tussen 16 en 18 jaar is dat 400 yuan (50 euro).

De Chinese overheid wil met deze nieuwe regels de fysieke en mentale gezondheid van minderjarigen beschermen en wijst ook op de verantwoordelijkheid van gamebedrijven. Die zullen samenwerken met de politie om ervoor te zorgen dat spelers zich moeten registreren met hun echte naam, zodat men de nodige controle kan uitoefenen en automatisch kan ingrijpen indien nodig.

Hoewel China zich vooral focust op de jeugd, worden ook volwassen gamers niet gespaard. Een woordvoerder van de Chinese overheid liet weten dat het voor iedereen, ongeacht de leeftijd, verboden is games te spelen die seksueel expliciete content bevat, terwijl ook gorigheid, geweld en gokelementen verboden zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.