4gamers.be

12 launch games voor Google Stadia onthuld

Door Jay, 12-11-2019 10:08

Google heeft 12 games bevestigd die bij de lancering van Google Stadia beschikbaar zullen zijn voor de cloud streaming service. Het gaat om onderstaande titels:

Assassin’s Creed Odyssey
Destiny 2: The Collection
Gylt
Just Dance 2020
Kine
Mortal Kombat 11
Red Dead Redemption II
Rise of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition
Thumper
Tomb Raider Definitive Edition
Samurai Showdown

Bovenstaande games zijn dus beschikbaar vanaf 19 november, wanneer Google Stadia uit de startblokken schiet, zij het enkel voor wie dan al geld heeft neergeteld voor een Founder's Edition of een Premiere Edition. De "gratis" versie van Google Stadia verschijnt pas in 2020. Hoe dan ook moeten games wel nog apart aangeschaft worden, dus het is niet dat je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot een hele bibliotheek aan games. Bij de betalende edities krijg je echter wel 3 maanden Stadia Pro, wat sowieso toegang geeft tot Destiny 2. Prijskaartjes voor de verschillende games zijn nog niet bekend.

Voorts onthulde Google nog 14 games die na de launch nog zullen verschijnen voor Google Stadia:

Attack on Titan 2: Final Battle
Borderlands 3
Darksiders Genesis
Dragon Ball Xenoverse 2
Farming Simulator 19
Final Fantasy XV
Football Manager 2020
Ghost Recon Breakpoint
GRID
Metro Exodus
NBA 2K20
Rage 2
Trials Rising
Wolfenstein Youngblood

Reacties

 • Deadly Weed

  Lijkt mij eerlijk gezegt een dure grap als je alle games nog apart moet kopen bovenop de dienst van google.

  • Geplaatst op 2019-11-12 om 14:25
 • Nightfire Deadly Weed

  De bedoeling is dat Stadia de aanschaf van een console of game pc onnodig maakt. Net als bij iedere pc en console moet je de games er los bij kopen.

  • Geplaatst op 2019-11-12 om 21:48
 • Bunkerbudy Nightfire

  Goeie bedoelingen zijn er altijd maar een controller en chromecast kosten ook geld + €10 per maand.
  Een goeie internetverbinding mag je ook bij die kostprijs rekenen. Ik was zelf ook nieuwsgierig naar hoe goed dit alles werkt. Maar met dit aanbod is er nog geen 1% in mij die denkt dat dit zijn geld waard is.

  Dit product is gewoon gericht op zeer casual gamers/gezinnen die voor de rest nog geen consoles hebben momenteel. Maar zelf dan nog zal het aanbod mogen uitbreiden, wat dit is echt gewoon niks waard.

  • Geplaatst op 2019-11-13 om 09:15
 • Nightfire Bunkerbudy

  Het staat ook nog in de kinderschoenen en zal niet voor iedereen aantrekkelijk zijn. Maar dat hangt maar zeer van je situatie af.
  Games, internet, een scherm en een controller (of muis/toetsenbord) heb je in alle gevallen nodig. Of je nu Stadia, een pc of een console aanschaft.

  Als je nog een console moet kopen (nieuwe generatie komt eraan), dan is 10 euro per maand makkelijker te betalen dan een paar honderd in één keer. Waarnaast men nog eens geld per maand neer moet leggen voor PS+, Xbox Live of Nintendo Online.

  Als je al een pc hebt, maar de grafische kaart moet upgraden omdat je de nieuwste spellen niet meer kan draaien, ook dan is 10 euro per maand makkelijker dan een groot bedrag in één keer. Stadia is straks namelijk ook te gebruiken vanaf laptops en pc's op de Chrome browser, daarbij is geen Chromecast nodig.

  Zelf heb ik een degelijke game pc en geld voor upgrades, dus de noodzaak voor mij is niet aanwezig, maar om nu te zeggen dat Stadia alleen gericht is op casual gamers/gezinnen die verder nog geen consoles hebben, daar ben ik het niet mee eens. Dat het aanbod momenteel nog belabberd is, daar ben ik het helemaal mee eens, daar zullen ze zich ook op moeten bewijzen de komende tijd. Ze moeten ook nog een naam en gevolg opbouwen. Mensen kiezen veel sneller voor de bekende weg, dus Google zal het niet makkelijk krijgen.

  • Geplaatst op 2019-11-14 om 00:09
 • Bunkerbudy Nightfire

  Ik geef je helemaal gelijk met wat je allemaal zegt, enkel vind ik het raar dat je zelf aan haalt dat mensen die al een goeie pc en geld hebben voor upgrades of een nieuwe console zoals jij zelf, er niet echt interesse in hebben.

  Maar dat je anderzijds zegt dat je het niet correct vind dathet voor casual gamers of mensen die geen console hebben nu is. Voor mij zijn dat net de mensen die ofwel geen interesse of het geld hebben om een dure console of pc te kopen en te onderhouden.

  De instap en een €10 per maand systeem gaat voor die mensen veel groter zijn dan voor anderen onder ons die al consoles en pc hebben. De 2de grootste potentiële groep zullen de mensen zijn die bij de nieuwe generatie overstappen omdat ze niet nog eens een console willen kopen of het niet verantwoord vinden.

  Of om het omgekeerd uit te leggen, Stadia is in mijn ogen niet voor mensen die elke keer sowieso de nieuwe PS4 of XBOX kopen, maar meer voor degene voor wie het idd te duur is om in één keer te betalen of voor mensen die het beu zijn geworden telkens opnieuw te investeren in nieuwe consoles of pc onderdelen of "casual gamers" en hiermee bedoel ik dan mensen die heel occasioneel eens wat spelen en op een jaar mss 2-3 games spelen.Voor hun is een console of pc kopen vrij duur voor het aantal uren ze er maar op spelen.

  Maar het belangrijkste voor mij blijft wel, werkt het goed en is het aanbod goed. Of het goed werkt spreek ik me niet over uit tot dus ver, maar of het aanbod goed is. IMO cvish maar veel te weinig.

  • Geplaatst op 2019-11-14 om 10:02
 • Snertie Bunkerbudy

  Los van het aanbod dat nu nog niet op punt staat is 10 euro per maand eigenlijk een goede deal. Veel mensen zien het nu als een extra betaling, maar laten we nu eens een korte berekening maken.

  Stel je bent PS4 gamer:
  Je betaald 400 voor de console = 6,6/maand (5 jaar gebruik)
  Je betaald PS+ = 4.5/maand
  Je totaal is dus ongeveer 11 euro/maand en dat is zonder extra controllers.

  Voor PC kan je dezelfde berekening maken. Je moet dan wel zien dat je je pc ook voor andere dingen kan gebruiken. Als je dan enkel de upgrades gebruikt om op high alles te blijven draaien dan kom je toch ook een pak hoger uit en dat is nog vriendelijk gerekend. Stadia poogt om de games altijd op highest settings te streamen naar je of zelfs performance waar de meeste pc's nu niet kunnen aan typpen. Stel dat je om de 5j je GPU en CPU moet upgraden om mee te kunnen zit je al heel rap aan 20/maand.

  Als je blij bent met minder dan maakt het inderdaad niet zoveel uit, maar ik zou het toch niet zomaar afschrijven omdat het 'te duur' is, want als je het als vervanging gebruikt is het dat niet.

  Edit: is niet persoonlijk naar jou gericht btw ;) Gewoon ter info

  Reactie aangepast door Snertie om 2019-11-14 om 11:30

  • Geplaatst op 2019-11-14 om 11:30
 • Bunkerbudy Snertie

  Ik neem dit niet persoonlijk op hoor wees gerust :p

  Wel ga ik antwoorden met iets wat ik voordien al zei. Ik vind het concept niet slecht en ik was zelf ook geïnteresseerd. Maar voor mij vind ik dit aanbod zeer laag en niet interessant, enerzijds omdat ik wel een console en pc heb en ik dus gewoon beter de games dat ik niet heb daar op koop.

  Vandaar dat ik ook aanhaalde dat ik Stadia meer zie voor mensen die ofwel geen PC en Console hebben of die met de nieuwe generatie zo iets hebben van pff ik hoef geen console meer ik pak wel Stadia wat dat komt me goedkoper uit. Dat Stadia goedkoper gaat zijn ga ik nooit ontkennen, maar met het huidige aanbod zou je mij niet kunnen overtuigen om van mijn console over te stappen naar dit. En beide vind ik zeker wat nutteloos.

  Dit zal in de loop der tijd wel beteren uiteraard en Stadia zal als alles goed werkt en genoeg aantrek heeft, zijn doelgroep wel vinden. Maar ik zal daar niet bij zitten.

  Reactie aangepast door Bunkerbudy om 2019-11-14 om 14:34

  • Geplaatst op 2019-11-14 om 14:31
 • Snertie Bunkerbudy

  Snap ik volledig. Toch denk ik dat als Steam met een gelijkaardige service komt iedereen plots wel geïnteresseerd zal zijn. Ik heb zelf ook nog graag mijn eigen hardware dus ben nog niet direct geïnteresseerd, maar zal het toch overwegen als het in de toekomst bv 4k gaming betaalbaar maakt.

  • Geplaatst op 2019-11-14 om 15:23
 • Bunkerbudy Snertie

  Ja, maar dat is te zien hoe steam het doet natuurlijk. Mensen zijn al jaren gewoon om games die ze op pc spelen digitaal te kopen op Steam. De kans bestaat dat zij wel met een veel groter aanbod gaan kunnen starten, tenzij technisch niet mogelijk..? Ook hoop ik dat als ze dit doen, ze gaan zeggen 'games die je al hebt mag je gratis via deze service spelen'. Dan is de overstap veel kleiner want je hebt al meteen heel wat games die je dan zo kan spelen via streaming.

  • Geplaatst op 2019-11-14 om 17:03
 • Nightfire Bunkerbudy

  Het verschil zit 'm in dat ik er geen noodzaak toe heb en dus achterover kan leunen en eens rustig kan kijken wat Stadia wordt. Dat is iets anders dan er geen interesse in hebben. Zo zullen, naar mijn verwachting, veel PC gamers erover denken. Even de kat uit de boom kijken. Dat wil niet zeggen dat middle/high-end pc gamers er nooit in geïnteresseerd raken, maar ik verwacht dat het momenteel niet de eerste doelgroep is.

  Of mensen na de release van Stadia nog blindelings de nieuwe generatie PS of Xbox halen, is o.a. afhankelijk van hoe vaak Stadia wordt meegenomen in de vergelijkingen. De marketing is gewoon heel belangrijk en toch ook wat de grote reviewers ervan vinden.
  Stadia moet zich de komende maanden bewijzen. Als reviewers de vergelijking met Stadia weten te maken - let wel, dan moet Stadia dus wel competitief zijn - dan kan het zo maar eens heel anders lopen voor Sony en Microsoft. Dat meningen van grote techsites en Youtubers belangrijk zijn, is iets wat we met de afgelopen generatie gezien hebben tussen Sony en Microsoft. Mocht Google daarin slagen, dan is het geen wedstrijd tussen Xbox en PlayStation (en always on the side Nintendo, maar dat is een andere discussie), maar mengt Stadia zich daar mogelijk tussen. En dan is een Chromecast van 80 euro + 10 euro/maand echt een andere investering dan een console van 500 euro + 5 euro per maand.

  Ik denk - en daar zijn we het misschien simpelweg over oneens, wat prima is - dat Stadia daarom niet alleen voor de zeer casual gamer is, maar precies op het goede moment komt om zich in de console markt te mengen. Om competitief te zijn moet Google wel leveren wat ze beloven wat betreft prestaties én snel een breder aanbod van games krijgen, daar ben ik het helemaal mee eens. Als de gamers er niet zijn, dan kan de 'console' nog zo mooi zijn, maar dan is het geen competitie voor de next gen consoles.

  Verder denk ik dat we het over alle andere zaken wel eens zijn hoor. Ik ben vooral ook gewoon heel benieuwd of Stadia voet aan de grond krijgt. Het kan een beter systeem zijn (daar kunnen we nog weinig over zeggen), maar het moet ook bekendheid krijgen én gemakkelijk werken. Anders gaan mensen toch voor wat ze al kennen. En gezien veel reacties op internet o.a. hier zoals die van Deadly Weed, heeft Google momenteel gewoon nog niet vaak danwel duidelijk genoeg uitgelegd wat ze nu eigenlijk bieden. En als ze dat niet voor elkaar krijgen, dan wordt het gewoon weer Microsoft vs Sony en hebben ze hun kans verspeeld.

  • Geplaatst op 2019-11-15 om 00:58
 • Enzime Nightfire

  Google kennende gaan ze Stadia opgegeven lang voordat het iet kan worden.

  Project nummer 191 in de google graveyard :p

  • Geplaatst op 2019-11-15 om 07:39
 • Bunkerbudy Nightfire

  Ok, begrijp je standpunt beter nu en geef je er geen ongelijk in. Het wordt inderdaad afwachten of Google met zijn Stadia kan waarmaken wat ze zeggen. Of het effectief zo ver zal komen dat Stadia roet in het eten van Sony en MS gaat gooien betwijfel ik momenteel wel nog zeer, maar zeg nooit nooit. Ik ben vooral benieuwd naar wanneer andere platformen dit ook gaan beginnen doen en zo samen consoles gaan weg duwen. (ook dit betwijfel ik momenteel nog) Steam zal zeer snel volgen en ik heb altijd gedacht dat we dit van Amazon ook zouden kunnen verwachten, voornamelijk door Twitch en Twitch Prime. Amazon heeft de infrastructuur zeker en vast om dit te doen en zit zelf al volledig in de abonnementen markt met hun Prime Video, Twitch Prime etc... de stap om boven op de streaming service van twitch zelf ook nog eens games te streamn zou niet zo groot mogen zijn zeker als het ene samen werkt met het andere. TLTR ik ben wel benieuwd naar deze evolutie.

  • Geplaatst op 2019-11-15 om 09:33

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.