4gamers.be

Bedenker van EverQuest overleden

Door Jay, 21-11-2019 11:41

MMORPG-veteraan Brad McQuaid, die ons in 1999 EverQuest bracht en zodoende een stevige basis legde voor het moderne MMORPG-genre, is op 51-jarige leeftijd overleden. Meer details omtrent zijn overlijden werden niet bekendgemaakt.

Zoals gezegd ligt McQuaid aan de basis van het moderne MMORPG-genre en op zijn overlijden wordt dan ook door heel de community van gamers en ontwikkelaars geschokt en vol verdriet gereageerd. Allen betuigen ze hun dank voor wat de man verwezenlijkt heeft.

Nadat McQuaid bij Sony Online Entertainment vertrok, richtte hij Sigil Games op, waarmee hij het door velen geliefde Vanguard maakte. De game kreeg echter ook commerciĆ«le tegenslagen te verwerken. Vervolgens richtte hij Visionary Realms op, waarmee hij werkte aan een nieuwe MMORPG,  Pantheon: Rise of the Fallen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.