4gamers.be

Streamer haalt wereldrecord door 572 uur games te spelen

Door Jay, 02-12-2019 09:49

Andrew Bodine, bekend als Twitch streamer GiantWaffle, heeft een wereldrecord gevestigd door 572 uur games te spelen. Natuurlijk wel niet aan één stuk, want dat zou hij waarschijnlijk niet overleven, maar wel met slechts erg beperkte pauzes. Uiteindelijk realiseerde hij 30 dagen lang elke dag een livestream van 19 uur. Goed voor 572 uur in totaal en dus een nieuw record, want het vorige record stond op naam van ItsArmand, die 566 uur bij elkaar sprokkelde.

Voor de recordpoging had Bodine zich maandenlang voorbereid. Hij paste zijn biologisch dagritme geleidelijk aan aan zodat hij optimaal gebruik kon maken van de 5 uur die hij tussen streams had. Met succes dus, want het record is binnen. Bovendien leverde de recordpoging hem heel wat extra kijkers en subs op, maar Bodine geeft ook toe dat elke dag livestreams van 19 uur houden niet gezond is. Hij plaatst het echter ook in perspectief: bij recordpogingen gaan mensen vaak tot het uiterste en zoeken ze hun limieten op, wat ook hij heeft gedaan. Het was nooit de bedoeling dat het makkelijk zou zijn of om er onzorgvuldig mee om te gaan.

Tijdens zijn streams speelde Bodine games als Red Dead Redemption 2, Escape From Tarkov, Rocket League, Factorio, Rainbow Six Siege en Luigi's Mansion 3. Ook Death Stranding speelde hij helemaal uit.

Nu zijn recordpoging succesvol is afgerond, gaat Bodine vooral eens goed uitrusten.

Reacties

 • Jorrex

  Schone prestatie. Zou het zelf niet kunnen, mn record is 17u.

  • Geplaatst op 2019-12-02 om 10:17
 • insanespartan

  Goedzo Bodine. Weltrusten zien je volgend jaar weer.

  • Geplaatst op 2019-12-02 om 10:18
 • 1313e

  Ik heb al meerdere malen voor twee á drie weken zo'n 12 tot 16 uur per dag gegamet.
  Maar een maand lang 19 uur per dag, dat gaat mij niet lukken.

  • Geplaatst op 2019-12-02 om 10:24
 • Monkey.D.Luffy

  maw... dieje mens heeft niks beters te doen en klaarblijkelijk geen leven...
  12 jaar terug was mijn record 32u op 3 dagen lanparty, waarvan ik achteraf alleen maar een flinke koppijn, droge ogen, opgefokt van de redbull/monster en een verkloot slaappatroon aan overhield voor een paar weken. Nu mag ik blij zijn als ik aan een uurtje op een dag kom...

  Reactie aangepast door Monkey.D.Luffy om 2019-12-02 om 15:34

  • Geplaatst op 2019-12-02 om 15:33
 • Knight0147 Monkey.D.Luffy

  Het is dan ook wel mijn of meer zijn inkomstenbron en buiten deze recordpoging zal hij wel niet dagelijks 19 enkel bezig zijn met gamen.
  Ik kom vaak ook niet aan een uur per dag gamen gewoon omdat mijn werk al een goeie 11u per dag opslokt (werken, middagpauze, verplaatsing) en als ik 's avonds thuiskom staan er nog andere dingen te doen.
  Moest mijn werk echter zijn om filmpjes te maken terwijl ik game, zou ik daar toch ook bijna de helft van de dag mee bezig zijn.

  • Geplaatst op 2019-12-02 om 17:30
 • Monkey.D.Luffy Knight0147

  Nu, goed voor hem, maar ik vind die influencers en die streamers een hoopje ongeregeld en zijn mijn aandacht niet waard. Uiteraard is dit volkomen mijn persoonlijke standpunt en wrs ben ik te hard van de oude stempel dat ik daar met mijn hoofd niet bij kan hoe kids daar hun gading in vinden.
  Ik heb een gezin en werk in vol-continue/onregelmatig shiftsysteem waarbij vrije tijd heel schaars tot zeldzaam is geworden. Soms ben ik thuis nog bezig om dossiers en PV's in te blikken.
  Soms is de Switch mijn enige manier nog om aan "gamen" toe te komen en meestal dat lukt amper. Ik ben dan veel liever met mijn kids bezig(en ze slorpen al mijn resterende tijd en energie op :p). Gamen en er geld mee verdienen, nah...I'll pass. Het is en blijft voornamelijk een hobby en plezant om te doen. Niettemin elke dag verplicht een nummertje moeten opvoeren en dan te gamen, nee sorry, dan is de fun er snel af.

  Reactie aangepast door Monkey.D.Luffy om 2019-12-02 om 18:41

  • Geplaatst op 2019-12-02 om 18:39
 • hatetn Monkey.D.Luffy

  geen enkel normaal denkend mens vindt dat normaal. 19 uur per dag is dan nog niet gelijk aan 5 uur slaap want tussendoor moet je nog een naar het toilet, eten, winkel, ... om nog maar te zwijgen over het feit dat je het na een paar dagen al zo beu zou zijn en zou verlangen om iets anders te doen dat je er gewoon mee stopt. games zijn leuk maar iedere minuut dat je wakker bent zitten spelen? doe normaal.

  het beste voorbeeld is te vinden op xbox. daar zitten er al lang enkele te strijden voor de hoogste gamescore. tot voor kort was die titel altijd bij dezelfde gebleven omdat het nu eenmaal zijn werk was. sinds hij is getrouwd gaat het plots allemaal minder snel en is hij die eerste plaats ook gewoon kwijt.

  • Geplaatst op 2019-12-02 om 19:32
 • GoldenNathan Monkey.D.Luffy

  Hoezo heeft hij dan geen leven en jij wel? Thuis ben je soms ook nog met je werk bezig en gaat er veel tijd in je gezin zitten. Zo te horen erg weinig tijd om iets voor jezelf te doen. In iemand anders zijn ogen ben jij misschien wel degene zonder leven :p
  Tis maar net wat je prioriteit heeft in het leven

  • Geplaatst op 2019-12-02 om 20:29
 • Monkey.D.Luffy GoldenNathan

  Lol... Klaarblijkelijk heb jij duidelijk nog niet gewerkt in je leven :p
  Voor mijn gezin leven en werken, is een leven hebben, dat is bouwen aan een toekomst voor je kinderen en een kwestie van prioriteiten stellen zoals je zelf zo mooi verwoordt. Je leven slijten achter een computerscherm om spelletjes te spelen, das uitermate zielig, ziekelijk zelfs. Dat noem ik geen leven hebben. Ook al verdien je er geld mee. Als je leeft van de aandacht via sociale media en vergeet dat er een leven bestaat buiten het virtuele om, dan moet je dringend in therapie.
  Tijd voor mezelf is niet meteen spelletjes spelen. Er is zoiets als een sociaal leven met vrienden en familie, buiten komen in de natuur en zelfs sporten. "mens sana in corpore sano"

  Reactie aangepast door Monkey.D.Luffy om 2019-12-03 om 14:35

  • Geplaatst op 2019-12-03 om 14:33
 • Snertie Monkey.D.Luffy

  Dat is er van uitgaande dat jouw job meer bijdraagt dan wat de persoon in deze post doet. Want als hij er geld mee kan verdienen dan bouwt hij even goed aan een toekomst voor zijn kinderen. Er zijn genoeg jobs waar je heel de dag achter een computerscherm zit.

  Staat trouwens in het artikel dat hij dit voor de recordpoging heeft gedaan en niet elke dag van het jaar doet, maar lezen is blijkbaar moeilijk.

  • Geplaatst op 2019-12-03 om 15:22
 • Monkey.D.Luffy Snertie

  misschien kan je even mijn leesbril lenen en ondertussen een cursus in nuances volgen, beste man.
  Ik zei dat het volledig mijn mening is en wat die gast voor de rest met zijn leven doet, kan mijn geen hol schelen.

  Mijn laatste reactie was ook vooral gericht aan GoldenNathan in zijn veronderstelling dat ik amper een leven zou hebben aangezien ik weinig of niks voor mezelf lijk te doen naast mijn gezin en job. Mijn leven is helemaal anders dan wat doorsnee jonge mensen die urenlang videospelletjes liggen te spelen en nog geen vaste job hebben. Goed voor die kerel hierboven dat hij geld verdient met spelletjes spelen, maar voor iemand die al sinds zijn tienerjaren zijn handen flink uit de mouwen moest steken, lijkt het maar een saai en zielig gebeuren. Ook al is het voor een recordpoging of iets te bewijzen.
  Dat mensen een computer nodig hebben om hun job te doen, das iets helemaal anders dan gebruiken om te liggen gamen... Iets waar u blijkbaar de nuance van gemist heeft.
  Maar blijkbaar mag een mens geen eigen mening meer uiten en worden hier en daar op gevoelige zieltjes getrapt.

  Reactie aangepast door Monkey.D.Luffy om 2019-12-03 om 15:58

  • Geplaatst op 2019-12-03 om 15:57
 • Snertie Monkey.D.Luffy

  Je mag zeker je eigen mening hebben. Net zoals ik een mening over jouw mening mag hebben. Ik denk eigenlijk dat ik iets genuanceerder ben dan jou aangezien je niet kan inzien dat gamen voor die man een job kan zijn en dus 'klaarblijkelijk geen leven heeft'. Toon me daar maar even de nuance van.

  Mijn punt is dat hij evengoed van jou kan zeggen dat je geen leven hebt, maar dan zitten we weer bij meningen. Het is gewoon een platte reactie waar ik op reageer. Ik ben niet op mijn tenen getrapt hoor. Ik zou het ook niet doen wat die man gedaan heeft net zomin ik tegen willekeurige mensen ga zeggen dat ze geen leven hebben.

  • Geplaatst op 2019-12-03 om 19:04
 • Monkey.D.Luffy Snertie

  Je spreekt jezelf tegen, kerel. Als ik dusdanig een mening mag hebben, waarom haal je die dan neer en noem je het een platte reactie. Dat is niet meer jouw mening maar eerder neerhalen van anderen hun standpunt om zelf het laatste woord te kunnen hebben. Beetje hypocriet, vind je zelf niet? Ik zie wel degelijk in dat mensen geld verdienen en gamen als "job" hebben maar ik blijf erbij, recordpoging of niet. Ik vind het verspilling van tijd en leven net zoals deze discussie. Hierover verder discussiëren wordt alleen maar een vicieuze cirkel en een welles-nettes spelleke. Meningen en standpunten terzijde, ik ga terug aan het werk...

  Reactie aangepast door Monkey.D.Luffy om 2019-12-04 om 11:29

  • Geplaatst op 2019-12-04 om 11:27
 • Snertie Monkey.D.Luffy

  Oei, hier worden paar zaken niet goed begrepen. Ik spreek mezelf niet tegen door je reactie plat te vinden aangezien dat mijn mening is en ik weet niet of je het weet of niet, maar je mening staat er nog steeds. Die mag je nog steeds hebben net zoals ik dat een dwaze mening mag vinden. Makkelijk toch? Niets hypocriet aan de hand. Zou wel zijn als ik zeg dat je geen leven hebt aangezien ik je niet ken, maar daar kan je me helaas hier nergens op betrappen.

  Als je niet graag hebt dat je standpunten onderuit gehaald worden, moet je ze misschien beter funderen. Prettige dag nog en goed werken he!

  • Geplaatst op 2019-12-04 om 13:02
 • GoldenNathan Monkey.D.Luffy

  Hey im not here to judge (blijkbaar ben jij daar wel heel goed in) ik wil alleen maar zeggen dat iedereen van andere dingen gelukkig wordt. Ik ken de streamer in kwestie totaal niet maar waar jij waarde aan hecht kan voor een ander totaal onbelangrijk zijn en visa versa. Laat die jongen toch lekker z'n ding doen.

  • Geplaatst op 2019-12-03 om 15:59
 • Monkey.D.Luffy GoldenNathan

  Jouw stelling kwam gewoon even te hard gericht op mij over, maar goed evengoed foute interpretatie van mijn kant. In geschreven taal is het moeilijk om bedoelingen neer te zetten, dus let it be.
  Tuurlijk mag die kerel doen en laten wat hij wil met zijn leven, maar ik mag er evengoed mijn mening over kwijt. Iets waar mensen het blijkbaar moeilijk mee lijken te hebben...

  Reactie aangepast door Monkey.D.Luffy om 2019-12-03 om 16:05

  • Geplaatst op 2019-12-03 om 16:04
 • GoldenNathan Monkey.D.Luffy

  Bedoelde er niks persoonlijks mee en dat is tevens ook niet mijn mening over u leven. Ik ken jou tenslotte verder niet net als dat jij deze jongen ook niet kent. De statements die u maakt vind ik gewoon iets te zwart wit en daar reageer ik op mijn beurt graag op :)

  • Geplaatst op 2019-12-03 om 16:23
 • Monkey.D.Luffy GoldenNathan

  Wrs ben ik te oud geworden voor heel streaming en sociale media gebeuren te kunnen snappen maar zwart-wit zou ik het nu ook niet noemen, haha :D

  • Geplaatst op 2019-12-03 om 16:30

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.