4gamers.be

Quantic Dream moet voormalig werknemer 7000 euro betalen

Door Jay, 03-12-2019 15:34

Quantic Dream, bekend van games als Heavy Rain en Detroit: Become Human, moet een voormalig werknemer 7000 euro schadevergoeding betalen. Van de werknemer in kwestie werden binnen de gephotoshopte foto's doorgestuurd hij werd afgebeeld als nazi's. Dit is slechts één van de praktijken binnen de studio die vorig jaar aan het licht kwamen. De studio werd beschuldigd van seksisme, racisme en meer. Blijkbaar werden binnen de studio gephotoshopte foto's doorgestuurd waarbij het hoofd van werknemers op naakte (porno)lichamen was geplakt, of waarbij ze werden afgebeeld als nazi's en dergelijke.

De voormalige werknemer, die zelf ontslag had genomen, wilde via de rechtbank zijn vrijwillig ontslag laten aanpassen tot onterecht ontslag. In sommige gevallen laat de Franse wetgeving dit toe, bijvoorbeeld wanneer een werknemers zelf uit noodzaak ontslag neemt, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van fysieke bedreigingen of intimidatie. Aanvankelijk kreeg hij gelijk, maar in beroep volgde de rechtbank die redenering niet langer. Toen effectief klacht werd ingediend, bleek het circuleren van de foto's immers te stoppen, waardoor ontslag niet langer nodig was. Wel werd Quantic Dream veroordeeld omdat het onvoldoende inspanningen leverde om te voorkomen dat dergelijke zaken konden gebeuren.

Quantic Dream, dat aanvankelijk alle beschuldigingen ontkende, legt zich bij de uitspraak neer. Niet verwonderlijk, want de hoofdklacht tegen hen werd eigenlijk van tafel geveegd en de studio komt er al bij al nog goedkoop van af.

Heavy Rain screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.