4gamers.be

Sony gaat geen nieuwe handheld meer maken

Door Jay, 04-12-2019 11:29

Wie hoopte op een opvolger voor de PlayStation Vita is er aan voor de moeite. Jim Ryan, president van Sony Interactive Entertainment, was tijdens een recent interview erg lovend over de handheld, maar zei ook dat het duidelijk een business is waarin Sony nu niet meer actief is. Een nieuwe handheld van PlayStation lijkt dan ook niet aan de orde.

Op zich zijn de uitspraken van Ryan eerder een bevestiging van wat eigenlijk al geweten was, namelijk dat PlayStation zich niet meer bezighoudt met een zuivere, traditionele handheld. In plaats daarvan wordt gemikt op zaken als remote play en cloud gaming, die high-end gaming portable maken zonder dedicated handheld nodig te hebben.

Natuurlijk is het niet uitgesloten dat Sony ooit wel nog eens met een eigen handheld komt, maar die komt dus nog niet meteen om de hoek piepen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.