4gamers.be

PlayStation reclame offline gehaald wegens plagiaat

Door Jay, 05-12-2019 14:08

In Japan heeft Sony een PlayStation reclame gelanceerd in de vorm van een muziekvideo waarin heel wat van de grote releases van de eindejaarsperiode in beeld komen. De video bevat ook heel wat coole animaties, maar blijkbaar zijn die stuk voor stuk overgenomen van andere, reeds bestaande animaties. Zeker wanneer je alles naast elkaar bekijkt, wordt duidelijk dat het hier om niets minder dan plagiaat gaat.

Sony heeft de video inmiddels offline gehaald, maar vermoedelijk blijft het daar niet bij en mag het bedrijf zich nog aan de nodige klachten verwachten. Of het dan zelf voor de kosten moet opdraaien, valt echter te betwijfelen. Sony werkte voor de video immers samen met een derde partij, die inmiddels de samenwerking met de animator heeft stopgezet. Vermoedelijk zullen eventuele kosten uiteindelijk daar verhaald worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.