4gamers.be

Rusland experimenteert met VR-brillen voor ... koeien

Door Jay, 07-12-2019 00:01

In Rusland zijn ze onlangs begonnen met een experiment waarbij koeien een VR-bril op krijgen. De VR-brillen zijn speciaal aangepast zodat ze zouden passen. De koeien krijgen via de virtual reality headset hun paradijs te zien, virtueel dan, in de vorm van een uitgestrekte, groene weide. Natuurlijk schijnt ook het zonnetje. De bedoeling is dat de koeien er rustiger en gelukkiger van worden, wat een positief effect zou hebben op de melkproductie, zowel wat de kwaliteit als de kwantiteit betreft.

Of de melkproductie er inderdaad beter van wordt, moet verder onderzoek nog uitwijzen, maar volgens het Russische Ministerie van Landbouw zijn de eerste tekenen alvast hoopgevend, want de koeien zouden wel degelijk rustiger worden door de VR-bril.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.