4gamers.be

Warframe krijgt mogelijk nieuwe eigenaar

Door Jay, 09-12-2019 11:20

Leyou, een Chinese investeringsmaatschappij met een focus op videogames, wordt mogelijk overgenomen door iDreamSky, een Chinese uitgever van voornamelijk mobile games. Onderhandelingen zouden momenteel aan de gang zijn en er wordt gesproken over een overnameprijs van 1,4 miljard dollar.

Een van de belangrijkste bedrijven die Leyou in handen heeft, is Digital Extremes, bekend van Warframe. Digital Extremes werd in 2016 overgenomen door Leyou en kon sindsdien rekenen op extra centjes, terwijl het tegelijk nog een stevige zelfstandigheid kon behouden. Het valt af te wachten wat de overname voor effect zal hebben op de gang van zaken bij Digital Extremes. Verder heeft Leyou ook nog Splash Damage en andere studio's in handen.

Bij iDreamSky is Michael Chen, een van de oprichters en momenteel ook CEO van het bedrijf, de grootste aandeelhouder met bijna 26% van alle aandelen. Daarnaast is ook de Chinese grootmacht Tencent een stevige aandeelhouder met 18,6% van de aandelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.