4gamers.be

S.T.A.L.K.E.R. 2 wordt ontwikkeld met Unreal Engine

Door Jay, 03-01-2020 09:17

Bij Epic hebben ze per ongeluk vermeld dat S.T.A.L.K.E.R. 2 wordt ontwikkeld met de Unreal Engine, een weetje dat ontwikkelaar GSC Game World liever nog even geheim had gehouden. Dat lukt nu natuurlijk niet meer en dus heeft de studio het nieuws bevestigd.

GSC Game World stelt dat de Unreal Engine het beste kan leveren wat men nodig heeft voor S.T.A.L.K.E.R. 2, niet alleen om de spelwereld te creëren maar ook voor mod support, wat ze erg belangrijk vinden.

Voorts benadrukt GSC Game World wel dat deze aankondiging over het gebruik van de Unreal Engine niets zegt over platformen en digitale stores voor de game. Daarover zal men het later nog hebben.

S.T.A.L.K.E.R. 2 werd in 2018 aangekondigd, maar al snel bleek dat die aankondiging enigszins voorbarig was. Aan de ontwikkeling was nog niet effectief begonnen en ook was nog geen uitgever gevonden om het hele project te bekostigen. Rond S.T.A.L.K.E.R. 2 is het dan ook veelal stil gebleven, met af en toe eens een kleine update, zoals nu. Destijds werd gemikt op een release in 2021, maar het valt nog af te wachten wanneer de game effectief het levenslicht zal zien.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.