4gamers.be

Vince Zampella gaat DICE LA leiden

Door Jay, 03-01-2020 09:32, bron: https://www.latimes.com/entertainment-arts/story/2020-01-02/respawn-went-from-titanfall-to-star-wars-and-is-just-getting-started

Vince Zampella, CEO en een van de oprichters van Respawn Entertainment, neemt later dit jaar de leiding over bij DICE LA. DICE LA was het vroegere Danger Close Games, bekend van Medal of Honor: Warfighter. De studio werd hervormd tot DICE LA en ondersteunde sindsdien de hoofdstudio van DICE in Stockholm. Zo hielp DICE LA bij de ontwikkeling van Battlefield 4 en verder.

Zampella zelf kennen we als een van de grote namen achter Call of Duty, maar in 2010 gingen hij en Infinity Ward uit elkaar. Zampella richtte toen Respawn Entertainment op, waarmee hij Titanfall, Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order maakte.

Zampella wil DICE LA een nieuw imago geven, weg van het beeld dat de studio alleen maar een hulpje is van DICE Stockholm. Hij wil vers bloed aantrekken door uit te stralen dat bij DICE LA effectief nieuwe, geweldige zaken gecreƫerd worden. Hij bevestigde dan ook dat DICE LA al aan een nieuwe, nog onaangekondigde game werkt, en dat de studio los zal staan van Respawn Entertainment en DICE Stockholm. Op termijn zou ook de naam "DICE LA" verdwijnen.

Reacties

 • S3RiOuS

  Waarom heb ik hier een dubbel gevoel bij? Nu ben ik akkoord dat er dringend zaken moeten veranderen binnenin DICE ( jongens wat heb ik die studio altijd beaamt! ) maar om dan DE man achter Titanfall en Apex Legends hiervoor te nemen lijkt me een drastische beslissing. Het kan ook goed uitmonden maar ik hoop niet dat de lijn van bf helemaal vertrokken word naar de lijn van voorgenoemde titels, want dan kunnen ze in mijn ogen de BF reeks volledig stopzetten.

  Nuja dieper bekeken op het artikel gaan ze ook wel niet aan BF werken dan?

  In de bedrijfswereld geld er 1 grote zin "stilstaan is doodgaan" dus laat ze het maar wat oprommelen en we zien wel wat er uit de bus komt

  • Geplaatst op 2020-01-03 om 10:31
 • Snertie S3RiOuS

  Ik denk eerder dat hij DICE LA een identiteit gaat proberen geven en lostrekken van DICE Stockholm. Die samenwerking loopt toch vrij stroef. Ze kunnen dan beter hun eigen games maken en dat zinkend schip verlaten. Hoe spijtig het ook is om dat te zeggen. Grote battlefield fan, maar de laatste maanden is het een ramp. Ik ben zelfs overgestapt naar COD tijdelijk. Tot die iedereen beginnen naaien, want zo is het nu eenmaal geworden bij casual games.

  • Geplaatst op 2020-01-03 om 10:48
 • S3RiOuS Snertie

  Volledig eens met je... Heb hier ook effectief die overstap gemaakt maar vind nu al dat de paywall bij modern warfare echt je strot word ingeduwd! Dus mij lijkt het alsof ze al begonnen zijn met je te naaien. Na elke ronde krijg je telkens te zien wat je betaald kan unlocken.

  Daarintegen vond ik de jedi game echt enorm goed dus dit zorgt ervoor dat ik evenzeer benieuwd ben wat de man tevoorschijn gaat toveren .

  Reactie aangepast door S3RiOuS om 2020-01-03 om 12:15

  • Geplaatst op 2020-01-03 om 12:05
 • Snertie S3RiOuS

  Ja, maar dat zijn meestal nog cosmetics. De rest speel je vrij ook. De prijzen zijn bij BF V ook niet mis en dan zijn de skins meestal nog eens pure prut. Die met die rode strepen is gewoon schaamtelijk... En dat dan voor paar euro. Bij COD allesinds al evenveel content gekregen in een paar maanden als bij BF V in een jaar.

  • Geplaatst op 2020-01-03 om 12:28

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.