4gamers.be

Xbox Series X krijgt nog niet meteen "next-gen exclusives"

Door Jay, 13-01-2020 10:55, bron: https://www.mcvuk.com/we-need-to-deliver-on-the-promises-that-we-make-xbox-game-studios-matt-booty-on-the-future-of-xbox/

Tijdens een interview heeft Matt Booty (hoofd van Xbox Game Studios) gezegd dat Microsoft het komende jaar of zelfs de komende twee jaar nog niet op de proppen komt met "next-gen exclusives" voor de Xbox Series X, de nieuwe Xbox console die eind dit jaar gelanceerd wordt. Nieuwe games zullen met andere woorden nog een tijd speelbaar zijn op zowel de nieuwe Xbox als de Xbox One.

Microsoft kiest voor deze aanpak omdat het spelers die nu nog een Xbox One kopen niet wil ontmoedigen, en hen het gevoel willen geven dat hun investering de moeite waard was en dat ze nog de nodige ondersteuning krijgen met nieuwe games.

Natuurlijk betekent de release van cross-gen games niet per se dat het next-gen potentieel verloren gaat of onderbenut wordt. Vaak leunen de eerste next-gen games sowieso dicht aan bij wat de laatste topgames van de generatie ervoor te bieden hadden, en sowieso zijn er wel puntjes waar een next-gen versie een voordeel zal hebben, zoals grafische kracht of laadtijden.

Al bij al is het dus voorbarig om aan deze strategie van Microsoft al veel conclusies vast te hangen en dus is het vooral afwachten waar ze concreet mee zullen afkomen. Sowieso past deze strategie in het bredere plan van Microsoft om vooral te focussen op content en het aanbieden daarvan in een zo uitgebreid mogelijk eigen ecosysteem van pc, consoles en abonnementsdiensten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.