4gamers.be

Sony ook dit jaar niet op E3, Microsoft wel

Door Jay, 14-01-2020 09:54

Sony heeft laten weten dat het ook dit jaar niet aanwezig zal zijn op E3. Na een grondige evaluatie, zo stelt Sony, is het bedrijf tot de conclusie gekomen dat E3 2020 niet de juiste plaats is om de focus van dit jaar te leggen. In plaats daarvan zal men wereldwijd wel aanwezig zijn op honderden andere consumer events, zodat de komst van de PS5 ten volle met fans gevierd kan worden.

Microsoft heeft inmiddels laten weten dat het volop bezig is met de voorbereidingen voor E3 2020, en dat het bedrijf dus wél aanwezig zal zijn. Dit omdat 2020 een belangrijk jaar is voor Xbox, en E3 past dan mooi in het marketingplan.

E3 heeft het al enkele jaren moeilijk, met verschillende grote partijen die wegblijven, zoals EA en Sony, die andere events bijwonen of eigen events opzetten. E3 is omwille van het internet ook een stuk minder nodig dan vroeger om een boodschap de wereld in te krijgen. Tel daarbij nog eens dat E3 voor aanwezige partijen erg duur is en het lijkt niet onlogisch dat er meer en meer wordt weggebleven.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.