4gamers.be

Panasonic komt met VR-bril in plaats van VR-headset

Door Jay, 19-01-2020 00:01

Panasonic heeft een prototype voorgesteld van een VR-bril, die vooral qua design in het oog springt. Panasonic wil het hele VR-gebeuren immers wat minder lomp en dus eleganter maken, wat maakt dan men kiest voor een VR-bril in plaats van een VR-headset.

De VR-bril van Panasonic heeft micro-OLED panelen met een 3840x2160 resolutie, waardoor gebruikers minder het gevoel zouden hebben dat ze door een glazen deur naar een spelwereld aan het kijken zijn. Ook HDR-kleuren zijn van de partij, waardoor de VR-wereld levendiger aanvoelt.

Het design is licht en elegant, waardoor de VR-bril meer comfort zou bieden dan een headset. Hoewel het er inderdaad goed uitziet, zijn er wel nog enkele zaken die verder verbeterd kunnen worden. Zo betekent deze vormgeving immers ook dat er minder ruimte is om technologie in te passen, waardoor het VR-beeld dat gecreƫerd wordt al bij al toch wat te wensen over zou laten. Ook zou de VR-bril nog steeds redelijk zwaar doorwegen aan de voorkant, wat vooral problemen geeft indien de gebruiker zich voorover zou buigen. Dan zou de bril immers te zwaar zijn om achter de oren te blijven hangen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.