4gamers.be

Rechtbank draait veroordeling van Nintendo terug

Door Jay, 21-01-2020 15:15

In 2013 begon iLife Technologies een rechtszaak tegen Nintendo. Volgens iLife pleegde Nintendo met de Wii-controller inbruik op verschillende patenten van het bedrijf, concreet dan wat bewegingsdetectie betreft. Het bedrijf haalde een halve slag thuis, maar de veroordeling die Nintendo in 2017 kreeg, wordt nu weer teruggedraaid.

Nintendo trekt al jaren ten strijde tegen zogenaamde patent trolls. Dat zijn bedrijven die het ene na het andere patent laten registreren in de hoop zo andere, grotere bedrijven te kunnen aanklagen en een stevige schadevergoeding te kunnen krijgen. Nintendo vecht zulke zaken echter tot het einde uit voor de rechtbank, wat ook hier gebeurde. Volgens iLife pleegde Nintendo inbreuk op maar liefst 6 patenten, maar 5 daarvan werden door de rechtbank verworpen. De 6de klacht werd toegekend en dus moest Nintendo 10,1 miljoen dollar schadevergoeding betalen. Die veroordeling is nu echter teruggedraaid.

Volgens de rechtbank blijkt ook bij het 6de patent duidelijk dat iLife een patent troll is, omdat het patent in kwestie zo algemeen is dat het duidelijk is dat het de bedoeling was dat het van toepassing kon zijn op nagenoeg elke technologie die bewegingen detecteert. Geen basis dus om Nintendo voor te veroordelen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.