4gamers.be

Xbox Series X laat achterkant zien

Door Jay, 22-01-2020 11:39

Eerder deze maand beging AMD een blunder door een verkeerde achterkant van de Xbox Series X te tonen. Inmiddels zijn echter foto's opgedoken van een prototype van de next-gen console van Microsoft en daarbij is ook de achterkant te zien. Insiders bevestigen dat het om authentieke foto's gaat.

Het prototype heeft één usb-poort aan de voorkant en twee usb-poorten aan de achterkant. Verder zien we HDMI 2.1, ethernet, optical audio en een power port. Ook de ventilatiegaten zijn duidelijk aanwezig. De langere gleuf doet vermoedelijk dienst om debugging informatie uit te lezen of als placeholder, wat maakt dat de achterkant van de console vermoedelijk nog zal veranderen richting het finale ontwerp.

Ook lijkt het achterste paneel opengemaakt te kunnen worden, maar het is mogelijk dat ook dit enkel bij het prototype kan om zo toegang te krijgen tot interne componenten, en dat dit niet meer mogelijk zal zijn bij de finale versie.

Opvallend is trouwens dat ook duidelijk een barcode te zien is. Die is uniek en waarschijnlijk gekoppeld aan de eigenaar van het prototype. Zodoende kan Microsoft dus achterhalen wiens prototype hier te zien is en al dan niet actie ondernemen. Doorgaans zijn bedrijven immers niet erg gediend met dergelijke lekken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.